Αθήνα

9 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έξαλλος ο Παπαδάκης με Κούγια: Του έκλεισε το τηλέφωνο ο δικηγόρος – «Όταν δεν σας συμφέρει κλείνετε το τηλέφωνο κύριε Κούγια» (ΒΙΝΤΕΟ)

STIGMA

Εμείς χαζεύουμε τα τσόφλια…

Η καταδίκη της βίας δεν μπορεί να είναι μεσοβέζικη ούτε να γίνεται με (μικρο)πολιτικά κριτήρια

Η καταδίκη της βίας δεν μπορεί να είναι μεσοβέζικη ούτε να γίνεται με (μικρο)πολιτικά κριτήρια. Δεν υπάρχουν «ναι μεν αλλά», διότι αυτά είναι συνενοχή. Συνενοχή στο έγκλημα κατά της Δημοκρατίας, το οποίο είναι έγκλημα διαρκές και συντελείται εδώ και πολλά χρόνια στον τόπο.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Από την εποχή που οι πρώτοι «αγανακτισμένοι» έκαναν την εμφάνισή τους. Που το «όλοι ίδιοι είναι» συνδέθηκε με την οργή και τη διαμαρτυρία για τα δεινά που προκάλεσε η κρίση στον τόπο και χτύπησαν κάθε οικογένεια, με τις περικοπές, την ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια.

Η οικονομική κρίση εξελίχθηκε σε κρίση θεσμών και αξιών. Εξέθρεψε το τέρας του φασισμού. Τον έβαλε στη Βουλή, αλλά ο φασισμός δεν είναι μόνο «μαύρος». Δεν γνωρίζει από χρώματα και πολιτικές κατευθύνσεις. Ξέχασαν, τάχα, κάποιοι, οι οποίοι πέρασαν τώρα στην άλλη πλευρά πώς συμμετείχαν σ’ αυτό το «πανηγύρι των ζουρλών» κάποτε και προπηλάκιζαν υπουργούς «του σάπιου δικομματισμού» και «του παλιού πολιτικού κατεστημένου» ή παρότρυναν τον κόσμο να λιντσάρει δημάρχους (σ.σ.: και αθωώνονταν μετά στα δικαστήρια).

Αλλά ο φασισμός αυτός, όταν εκδηλώνεται με βία, είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνος.

Το «φτάνει πια» πρέπει να ακουστεί πιο ισχυρό από ποτέ. Κι από τα λόγια, να περάσουμε στις πράξεις. Όπως εύστοχα διάβασα σε ένα σχόλιο στα social media – όπου, κατά βάση, έφριξα με τις αναλύσεις των «ναι-μεν-αλλάκηδων» – το αυγό του φιδιού δεν εκκολάπτεται πλέον. Έχει σπάσει κι αυτό έχει βγει έξω, αλλά εμείς χαζεύουμε τα τσόφλια…

Ολυμπιακός: Μια νύχτα… Θρυλική! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η αξεπέραστη γοητεία των μεταγραφών… αεροδρομίου!
Κάηκε σαν ξεχασμένο παϊδάκι σε ψησταριά του Αγρινίου!
Ο «όχλος»
Μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη…
Ένα φάντασμα που το λένε Μπαρτσελόνα!