• Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου
  • 05:07

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Εμείς «άδομεν» και ο Ερντογάν... αλωνίζει

Η ένταση της επιθετικότητας των Τούρκων δεν αιτιολογείται μόνο από την προεκλογική περίοδο στη γειτονική χώρα.

Υπάρχει μια σειρά γεγονότων το τελευταίο διάστημα, όπως η υπόθεση των «οκτώ» αξιωματικών, η κατηγορία πως ο πρωθυπουργός μας δεν τήρησε την υπόσχεσή του στον κ. Ερντογάν για απελευθέρωσή τους, οι δηλώσεις Καμμένου που θυμήθηκε ξαφνικά την επέκταση χωρικών υδάτων, τα οποία αξιοποιούνται από τον Τούρκο πρόεδρο διττά.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Και στην προεκλογική του καμπάνια αλλά και για να «κτίσει» τις διεκδικήσεις της χώρας του στο Αιγαίο.

Είναι όλα αυτά και κυρίως η αδιατάραχτη πολιτική βούληση της γείτονος να επεκταθεί στο Αιγαίο, ένα ενδιαφέρον που «ξύπνησε» το 1973 με τα κοιτάσματα στον Πρίνο , αναβαθμίστηκε το 1996 με τις γκρίζες ζώνες και τώρα περνά σε νέα φάση διεκδίκησης συγκεκριμένων νησιών και βραχονησίδων με στόχο τη χάραξη νέων συνόρων στο Αιγαίο προς όφελος της Τουρκίας.

Και ενώ οι γείτονες «κτίζουν» μέρα με τη μέρα την πολιτική των διεκδικήσεων τους, εμείς εδώ «άδομεν».

Όπως ο κ Καμμένος που δήλωσε υπερηφάνως, ότι ζούμε ιστορικές στιγμές πως «η πατρίδα μεγαλώνει» και ότι σύντομα θα επεκτείνουμε τα εθνικά μας ύδατα με την... αναγνώριση της ΑΟΖ, συγχέοντας τα χωρικά ύδατα με την αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Δυστυχώς σε λίγους μήνες μετράμε δυο στρατιωτικούς μας αιχμαλώτους στις φυλακές της Αδριανούπολης, έναν εμβολισμό σκάφους μας στο Αιγαίο, απαγόρευση του πλοίου που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να πλησιάσει τα Ίμια, συνεχείς υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας και τώρα πολεμικά πλοία στην περιοχή σε κατάσταση ετοιμότητας.

Και όλα αυτά, επειδή κάποιοι αποδείχτηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά πολύ ικανοί για να... ψαρεύουν ψήφους.

Send this to a friend