Αθήνα

29 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ώρα… γενεθλίων και «διορθωτικών κινήσεων» για την κυβέρνηση- Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη

STIGMA

Ένα μήνα μετά…

Ένας μήνας συμπληρώνεται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ένας μήνας συμπληρώνεται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ελάχιστα, ωστόσο, έχουν αλλάξει στην περιοχή, η οποία παραμένει εγκαταλειμμένη. Μαζί και τα θύματα της πυρκαγιάς, όσοι έχασαν οικείους και περιουσίες. Σημερινές αποκαλύψεις (στον «Ελεύθερο Τύπο») παρουσιάζουν π.χ. το επίδομα πρώτης ανάγκης να μην έχει καταβληθεί.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Ταυτόχρονα, η δικαστική έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται μ’ ενδιαφέρον η ολοκλήρωσή της. Για το αν θα προκύψουν ποινικές ευθύνες και για ποιους. Αν θ’ αφορούν μόνο υπηρεσιακά στελέχη ή και πολιτικά πρόσωπα. Ή αν θα φταίνε τελικώς τα αυθαίρετα, όπως ισχυρίστηκε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, επιδιώκοντας ν’ αποσείσει τις δικές της, δεδομένες ευθύνες.

Ο πρωθυπουργός διακήρυξε μόλις προχθές από την Ιθάκη τη «διαφορετικότητά» του και της κυβέρνησής του σε σύγκριση με αυτές που πέρασαν στο παρελθόν. Εάν πραγματικά το πιστεύει, πρέπει να το αποδείξει. Δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτή την τραγωδία μόνο με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Τούτο είναι μια «λεκτική άσκηση» και μόνο, για να θυμηθούμε την περιβόητη φράση της Ρένας Δούρου για τις «συγγνώμες» που δεν ακούστηκαν.

Και δεν ακούγονται, ούτε σήμερα. Ένα μήνα μετά. Ούτε πρόκειται.

Αντιφάσεις
Ο Καμμένος κι οι αντιφάσεις του Τσίπρα
Η μαργαρίτα του ανασχηματισμού
Απλά πράγματα
Ο Σάμπυ Μιωνής, η Μαργαρίτα Παπανδρέου και τα 550 εκατ. της λίστας Λαγκάρντ
Ατυχής έμπνευση!