Αθήνα

15 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Ο Βόσκαρης βασανίζει άγρια τη Σοφούλα μετά το γάμο τους!

STIGMA

Ένα… σύστριγγλο για τη Βουλή!

Ο Γιάνης που είδε… ΥΕΝΕΔ, ο Φίλης που θυμήθηκε τη χούντα, οι ένοπλες δυνάμεις κι η Παναγιά που αποθέωσε το καλοκαίρι ο Τσίπρας!

Δείτε επίσης

Οι δημιουργοί της εποχής μας, που συχνά αγνοούνται
Εμβόλιο Οξφόρδης: 70% προστασία από τον κορονοϊό- Πιο φθηνό και εύκολο στην μεταφορά

ΤΙ είναι τελικά το κιτς στην πολιτική, στη βουλή και αλλαχού; Και ποιος απαρτίζει την… αστυνομία του κιτς; Ο Γιάνης Βαρουφάκης; Ο Νίκος Φίλης; Ο Πάνος Καμμένος; Έχει άποψη άραγε ο Αλέξης Τσίπρας; Ενέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Γιατί τις τελευταίες μέρες –με τους πάνω από εκατό νεκρούς καθημερινά από τον διαβολικό ιό- γίνεται το… σύστριγγλο επειδή η
Βουλή αποφάσισε να τιμήσει την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων –ίδια μέρα με τα Εισόδια της Θεοτόκου- προβάλλοντας βίντεο με πλάνα πάνω στο ιστορικό κτίριο της πλατείας Συντάγματος.

Ο Γιάνης αντιδρά!

Εξανέστη η Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, που θεωρεί ότι γίνεται απανωτή… ΥΕΝΕΔοποίηση. Ανατρίχιασε ο κύριος Γιάνης! «Σήμερα, κάποιοι βρήκαν καλή ιδέα να προβάλουν άρματα μάχης πάνω στη Βουλή με το πρόσχημα της «Μέρας Ενόπλων Δυνάμεων». Η απανωτή αυτή ΥΕΝΕΔοποίηση της δημόσιας ζωής συνεχίζει με πολύ ανατριχιαστικό τρόπο ένα άλλο «μήνυμα» που εξέπεμψε η Κυβέρνηση τη 17η Νοέμβρη: ότι ακόμα και οι βουλευτές οφείλουν να υπακούουν στο χωροφ… στον αστυφύλακα. Επικίνδυνες νοσταλγίες που οφείλουν να κοπούν μαχαίρι.

 

Υ.Γ. Επίσης επί της προσόψεως της Βουλής αποφάσισαν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Βουλής να «τιμήσουν» τα Εισόδια της Θεοτόκου. Αυτό είναι το σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κοσμικό κράτος του «φιλελεύθερου» κ. Μητσοτάκη;» Γιατί ανησυχεί ο κύριος Γιάνης; Εκείνον δεν τον πειράζει κανείς. Ούτε όταν σπάει την καραντίνα –όπως συνέβη τον Απρίλιο του 2020 με το ταξίδι στη βίλα της Αίγινας- ούτε όταν αποφάσισε να κάνει πορεία ενώ υπήρχε απαγόρευση.

 

Είναι ο άνθρωπος που μαγνητοφωνούσε τις συνομιλίες στο Eurogroup και το… καμάρωνε κιόλας. Είναι ο ίδιος που τον περασμένο Σεπτέμβριο ζήτησε να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία. Οπότε, λογικό είναι, τι θέλουμε πλάνα από τις μεγάλες στιγμές των ενόπλων δυνάμεων; Ενδεχομένως όταν –αν- έρθει στα πράγματα, να προβάλλονται στο κτίριο της βουλής εικόνες από τον αγαπημένο του Μαρξ και το κομμουνιστικό μανιφέστο. Α, και τον Ένγκελς.

 

Ο Νίκος Φίλης θυμήθηκε τη χούντα!

Έντονη ήταν και η αντίδραση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, του Νίκου Φίλη, που θυμήθηκε το… Ελλάς-Ελλήνων Χριστιανών! «Το κτίριο του βασικού θεσμού της Δημοκρατίας καλύφθηκε από εικόνες πολεμικής κινητοποίησης και από θρησκευτικές απεικονίσεις, κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο. Είναι, άραγε, τόσο σημαντικά τα οφέλη που προσδοκά η ΝΔ από τα «ορφανά» υπολείμματα της Χρυσής Αυγής, ώστε, να εγκαταλείπει τις φιλελεύθερες κεντροδεξιές ιδρυτικές της αρχές; Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Πάντως, όσον αφορά στο παρόν, τόσο «φιλελευθερισμό» είχαμε να δούμε από τη χούντα».

 

Όταν τους είπαν άθεους.

 

Αυτά είπε ο Νίκος Φίλης, για τον οποίο το Economist είχε γράψει: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας δηλωμένος άθεος. Μακροπρόθεσμος στόχος του είναι να «ξεμπερδέψει» τη στενή σχέση Κράτους και Εκκλησίας. Μετά από την επανεκλογή του, έκανε υπουργό Παιδείας έναν άθεο πολιτικό, τον Νίκο Φίλη, που είχε διαμαρτυρηθεί για την υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας πριν από μερικούς μήνες. Μετά από το σχηματισμό κυβέρνησης, η αναπληρώτρια υπουργός δήλωσε ότι θα απλοποιηθεί η διαδικασία απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών. Και ο κόσμος προετοιμάστηκε για μία καλή παραδοσιακή σύγκρουση ανάμεσα στο κράτος και τις εκκλησιαστικές αρχές» . Ίσως να διαμαρτυρήθηκε η Ένωση Αθέων Ελλάδας (!), με τον Νίκο Φίλη να έχει χαιρετήσει εκδηλώσεις της. Προφανώς ξέρει το άρθρο 3 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις»

Είχε ζητήσει να καταργηθεί διότι «δεν μπορεί να δημιουργείται δεύτερο συμβολικό θεμέλιο δίπλα στη λαϊκή κυριαρχία. Το Σύνταγμα θεμελιώνεται στη λαϊκή κυριαρχία, στο όνομα του λαού, δεν χρειάζεται το «Eις τo όνoμα της Aγίας και Oμooυσίoυ και Aδιαιρέτoυ Tριάδoς». Αυτή η συμβολική διατύπωση παράγει αποτελέσματα, συνδυάζεται με την «επικρατούσα θρησκεία»

Οπότε, τι δουλειά έχουν τα θρησκευτικά σύμβολα; Κατανοητό!

 

Όταν ο Τσίπρας αποθέωνε την… Παναγιά!

Δεν είχε σχολιάσει όμως τη δήλωση του αρχηγού του Αλέξη Τσίπρα, ανήμερα της Παναγίας!» «Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της. Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις  παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν. Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!» Ναι, ο Αλέξης Τσίπρας τα είχε πει! Τι δεν καταλαβαίνουμε; Τι μας διαφεύγει;

Πάντως, ακόμα κι αν ξεκινήσει ανένδοτο ο Γιάνης Βαρουφάκης, οι ένοπλες δυνάμεις δεν γίνεται να καταργηθούν. Ούτε οι συμβολισμοί αυτής της χώρας.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Εβδομάδα συζητήσεων για “‘άνοιγμα” της οικονομίας, αλλά μόνον εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα – Εντείνονται η πίεση στις ΜΕΘ και οι απώλειες

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Κινητή υγειονομική μονάδα εκτάκτων αναγκών στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Κορονοϊός: «Φονικός» Νοέμβριος με 1.004 νεκρούς – 211 μέσα στο Σαββατοκύριακο

Ο θησαυρός Τζόλης και η… πολυτιμότερη Σαλαγκούδη!
Τι περιμένει η Ελλάδα από τον Μπάιντεν;
Μένιος Σακελλαρόπουλος: Ο… αντιτουριστικός «Φαραώ» που νίκησε τη μοίρα του!
Το προφίλ των αρνητών του εμβολιασμού
Παναθηναϊκός: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα… και φέρνει πιο κοντά την Ευρώπη!
Ο βιασμός ΔΕΝ παραγράφεται