Αθήνα

18 oC

αίθριος καιρός

Ενημέρωση μετ´ εμποδίων

Είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν στην ενημέρωση. Πρώτος ξεκίνησε ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλοντας εμπάργκο στο Μέγκα, όταν υποτίθεται ήθελε να τα βάλει με την διαπλοκή και απαγόρευσε σε στελέχη του να εμφανίζονται στα τηλεοπτικά του παράθυρα. Στη συνέχεια το εμπάργκο επιβλήθηκε και ως κυβέρνηση όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι. Έτσι έμειναν τηλεοπτικές στέγες να φιλοξενήσουν τις απόψεις υπουργών βουλευτών και στελεχών συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Την ίδια πρακτική δυστυχώς ακολούθησε και η ΝΔ ως αντιπολίτευση. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αυτόν που η ίδια στάθηκε απέναντι επιχειρεί τώρα να κάνει προς τη δημόσια τηλεόραση που δεν είναι όπως και να το κάνουμε το απαύγασμα της ενημέρωσης, το λένε και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτή. Άλλο αυτό όμως και άλλο να αποσύρονται βουλευτές και στελέχη και να μην εμφανίζονται στους δέκτες της ΕΡΤ.

Φυσικά και το σχόλιο του συγκεκριμένου δημοσιογράφου ήταν υπερβολικό ίσως και αχαρακτήριστο όταν στην ουσία ο θεσμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζεται έτσι όπως ειπώθηκε από τον ίδιο. Όμως όταν είσαι από πάνω και έχεις το δίκιο με το μέρος σου, το χάνεις όταν αποφασίζεις να κάνεις ότι ακριβώς κάνει ο πολιτικός σου αντίπαλος που υποτίθεται τον επέκρινες για τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια.

Επομένως το να αποσύρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στελέχη τους από τις τηλεοράσεις είναι σαν να λένε τη μισή αλήθεια στους πολίτες οι οποίοι όταν καλούνται να ψηφίσουν επιλέγοντας τους καλύτερους, θέλουν να ξέρουν και τις απόψεις τους και στην περίπτωση αυτή, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση τους το στερούν.

Send this to a friend