Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Οι εποχές και τα πρόσωπα τους

Φαίνεται πως η κάθε εποχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τα δικά της πρόσωπα.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει στο σπίτι μας, αφού δεν υπήρχαν τότε διαδεδομένα ΜΜΕ, να αναφέρει για το “νερό του Καματερού” και πώς τότε αρκετοί πίστευαν σε αυτό. Όλοι τότε έτρεχαν για να πιούνε από το νερό αυτό για να βρούνε την υγειά τους. Μάταια όμως όπως αποκαλύφθηκε και εκ των πραγμάτων μετά από πολλές δεκαετίες.

Τότε ασφαλώς δεν υπήρχε οικονομική κρίση με την έννοια τη σημερινή, ούτε ανεπτυγμένη ενημέρωση στους πολίτες. Μοιραία λοιπόν ο κόσμος τότε μέσα στη φτώχεια του,  έβλεπε το νερό του Καματερού σαν το Μάνα εξ ουρανού. Ήλπιζε και μέσα από τα λιγοστά μέσα που διέθετε ότι θα πιει νερό και θα γίνει καλά για ότι μπορούσε να βάλει ο νους του.

Σήμερα, που υπάρχει οικονομική κρίση αλλά και ανεπτυγμένη ενημέρωση παράλληλα με όλα τα μέσα ενημέρωσης ελεύθερα, η εποχή που διανύουμε έχει το δικό της χαρακτηριστικό και το δικό της ξεχωριστό πρόσωπο. Τον Αρτέμη Σώρρα που τάζει σε όποιον μιλάει ελληνικά οτι θα τον ξεχρεώσει οικονομικά και θα τον απελευθερώσει απο τα δάνεια , κ.ο.κ. Τότε ήταν το νερό του Καματερού που “ξεμυάλιζε” τον κόσμο σήμερα είναι ο κ. Άρτεμης Σώρρας που τον ακολουθούν εκατοντάδες οπαδοί όπως είδαμε και στις τηλεοράσεις που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Πίνουν νερό στο όνομα του προέδρου τους οι οπαδοί που μοιάζουν να μην πιστεύουν σε τίποτε άλλο παρά εκτός της δύναμης που τους εχει μπολιάσει ο πρόεδρος των Ελλήνων συνελεύσης. Και απορούμε γιατί παρά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Σώρρας εκείνοι τον ακολουθούν ακάθεκτοι.

Το συμπέρασμα  πάντως είναι οτι όλες οι εποχές έχουν και τα δικά τους πρόσωπα που λάμπουν για λίγο και κάνουν εντύπωση και στη συνέχεια ως διάττοντες αστέρες σβήνουν στο σκοτάδι μέχρι η επόμενη εποχή να γεννήσει κάποιο άλλο αστέρι.

Send this to a friend