• Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου
  • 08:39

Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Το «πειρατικό» που έγινε παροπλισμένη «παντόφλα»!

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος, όπως όλοι, βλέπει τα νερά που βουλιάζουν το σκάφος της Εθνικής, με το σεντόνι του χάους να μη σκεπάζει πια τον εμφύλιο που μαίνεται.

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος, όπως όλοι, βλέπει τα νερά που βουλιάζουν το σκάφος της Εθνικής, με το σεντόνι του χάους να μη σκεπάζει πια τον εμφύλιο που μαίνεται.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος

Γράφτηκε πριν 26 ολόκληρα χρόνια, απογειώθηκε από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και ταιριάζει γάντι στην τωρινή Εθνική ομάδα. Τίποτα άλλο δεν θα ταίριαζε καλύτερα:

Ένα καράβι παλιό, σαπιοκάραβο

με κάτι ναύτες τρελούς πειρατές

σηκώνει άγκυρα άγριο χάραμα

υπάρχουν θέσεις, αν θέλεις, κενές…

Και να ήταν μόνο οι «ναύτες»; Εδώ καπεταναίοι, τιμονιέρηδες, «πλοιοκτήτες» και άλλοι, ακούσια ή και ηθελημένα, βγάζουν προς τα έξω το σεντόνι του χάους που σκεπάζει την Εθνική ομάδα.

Γιατί περί χάους πρόκειται. Ο αρχηγός, ο πολύ σοβαρός Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ξιφούλκησε λάβρος μετά το παιχνίδι και έδειξε τον «πάγκο». Γιατί αυτό έγινε, μη γελιόμαστε, λέγοντας ότι αυτή η κατάσταση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Αλλά κι ο Άγγελος Αναστασιάδης τον έδειξε με το δάχτυλο:

«Αν ο κύριος Παπασταθόπουλος δεν πιστεύει στην πρόκριση ας μην είναι εδώ. Ας μείνουμε εδώ εμείς, που πιστεύουμε στην πρόκριση. Όποιος έχει αυτή την άποψη δεν μπορεί να είναι εδώ…»

Με την άποψή του συντάχθηκε αμέσως ο εκ των βοηθών του, ο Άγγελος Μπασινάς.

«Όποιος δε θέλει, ας μην έρχεται…»

Κι από την άλλη, σύμφωνα με τον Sport FM, ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς είπαν το περίφημο «ή εμείς ή αυτός»!

Δηλαδή, για να το κάνουμε πενηνταράκια, αν μείνει ο προπονητής οι δύο διεθνείς στόπερ δεν ξαναπαίζουν!

Να τρελάθηκαν ξαφνικά; Να κάνουν αντάρτικο; Να είναι… παλιόπαιδα και παλιοχαρακτήρες; Τι;

Μία μέρα πριν το παιχνίδι με την Αρμενία, γράφαμε εδώ στο The Caller για τον Άγγελο Αναστασιάδη:

Ήταν πολλοί οι διαφωνούντες, που περίμεναν ένα διαφορετικό μοντέλο. Σε σκέψη, σε νοοτροπία, σε τρόπο δουλειάς, ακόμα και στον τρόπο προσέγγισης ενός αγώνα. Ως αντισυμβατικός, ουδέποτε πέρασε απαρατήρητος. Κι όχι μόνο για τις επικές ατάκες του -σαν τη μυθική… «δεν μπορούν τα παλικάρια»- αλλά και για το πώς έβλεπε ένα παιχνίδι. Αν δέκα προπονητές το διάβαζαν με έναν Χ τρόπο, ο Άγγελος θα αναζητούσε το Ψ. Έτσι έμαθε, έτσι κινήθηκε στον προπονητικό του βίο. Κι αυτό το ήξεραν όλοι. Και όσοι τον προσλάμβαναν και όσοι τον απέλυαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Και καταλήγαμε:

Αν όμως δεν υπάρξει ορθολογισμός, τότε η Εθνική δεν μπορεί να προχωρήσει. Το ποδόσφαιρο εξυψώνει τους γενναίους αλλά δεν δέχεται τα πειράματα. Κι αυτή τη στιγμή πειράματα -και αλχημείες- υπάρχουν πολλά. Απαιτείται εξορθολογισμός και ποδοσφαιρικός ρεαλισμός, αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι με την Αρμενία. Ο χρόνος και τα περιθώρια έχουν τελειώσει…

Και ναι, όλα τελείωσαν. Γιατί ας μη γελιόμαστε, δεν αντιστρέφεται η κατάσταση. Προτελευταίοι φτάσαμε!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Βαγγέλης Γραμμένος, ξεκαθάρισε πριν το παιχνίδι ότι δεν υπάρχει θέμα Αναστασιάδη.

ΠΡΙΝ! Μετά τη σφαλιάρα όμως; Αυτό το αδιανόητο ρεζιλίκι από την Αρμενία, αυτή την ξεφτίλα;

Γιατί ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Νίκος Βακάλης, έχει άλλη άποψη και την είπε ευθαρσώς:

«Ο εγωισμός είναι ένα κακό χαρακτηριστικό του εαυτού μας και πρέπει να το καταπιέζουμε. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με το κοινό καλό, πόσο μάλλον όταν αφορά Εθνική ομάδα. Και όταν δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ένας Έλληνας (κυριολεκτικά), που να στηρίζει την λογική σου, τότε κάτι δεν πάει καλά (δεν ψιχαλίζει) και η αξιοπρέπεια πρέπει να υπερισχύσει του εγωισμού.  Σε ό,τι με αφορά, ζητώ συγγνώμη για το μερίδιο ευθύνης μου. Πίστευα μέχρι και πριν τα 2 παιχνίδια ότι είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να αναστήσει την ομάδα σ’ αυτή την χρονική περίοδο. Αλλά δεν μπορεί να έχουν όλοι οι υπόλοιποι άδικο κ εγώ όχι. Και κρινόμαστε όλοι από το αποτέλεσμα».

Δείχνει με το δάχτυλο τον αίτιο.

Κι ο Άγγελος Αναστασιάδης;

«Μάλλον οι άλλοι είναι καλύτεροι άνθρωποι από εμάς και τους τα δίνει. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αλλιώς τη δύσκολη κατάσταση, αλλά έχουμε 18 πόντους να διεκδικήσουμε. Δεν θα τα παρατήσουμε, είμαστε εδώ…»

Είναι φανερό ότι το «πειρατικό» μπάζει από παντού νερά, και, 15 χρόνια μετά τον άθλο του Ντραγκάο και τον θρίαμβο στο Euro 2004, όλα παραπέμπουν σε ταλαιπωρημένη «παντόφλα», σαν αυτές τις παροπλισμένες του Πολεμικού Ναυτικού.

Τι άλλο λέει το «παλιό σαπιοκάραβο»;

Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε και τους βαρέθηκα, δεν τους μπορώ…

Send this to a friend