• Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
  • 16:58

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ευτυχώς, δεν θα πάρουν μαζί την εξουσία

Είναι πραγματικά αδιανόητο αυτό που ακούγεται από τα χείλη κυβερνητικών στελεχών για τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής και τους «μυστικούς» διορισμούς στη Βουλή.

Είναι πραγματικά αδιανόητο αυτό που ακούγεται από τα χείλη κυβερνητικών στελεχών για τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής και τους «μυστικούς» διορισμούς στη Βουλή.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Αυτό το χυδαίο «κι οι άλλοι τα έκαναν» που αποτελεί δικαιολογία για όλα. Όπως χυδαίος ήταν και ο αυτοθαυμασμός της αντιπροέδρου της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου για την κόρη της που επίσης «βολεύτηκε» στο Κοινοβούλιο, αλλά και η κυνική παραδοχή της ότι αξιοποίησε τις γνωριμίες και τη θέση της.

Μα, αυτή η κυβέρνηση δεν βγήκε με σημαία της πως δεν θα είναι σαν τους άλλους, τους κακούς «παλιούς»; Αυτό δεν μας έλεγε πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας;

Τι, όχι;

Ελάχιστοι θυμούνται σήμερα ότι το Μάιο του 2012 η Βουλή λειτούργησε για μία μέρα πριν προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές, ακριβώς για να υπάρξουν τέτοιες τακτοποιήσεις. Μεταξύ αυτών, και οι κόρες του Βύρωνα Πολύδωρα - ο οποίος επίσης διατέλεσε τότε πρόεδρος της Βουλής μόνο για μια μέρα.

Ελάχιστοι θυμούνται ότι το καλοκαίρι του 2009, όταν όλα έδειχναν πως η απόφαση Καραμανλή για προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο ήταν δεδομένη, η κυβέρνηση τακτοποιούσε τα πάντα και τους πάντες με τον ίδιο τρόπο. Και ο τότε πρόεδρος της Βουλής, ο αείμνηστος Δημήτρης Σιούφας, είχε γίνει «τροχονόμος» αιτημάτων και διεκπεραιώσεων.

Ότι κι ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είναι το ίδιο με τους «παλιούς», δεν χρειάζεται να δούμε τα ΦΕΚ των διορισμών για να το καταλάβουμε. Το καταλάβαμε στις κάλπες των ευρωεκλογών και θα το καταλάβουμε και στις εθνικές κάλπες. Διότι ο κόσμος πλέον δεν τρώει κουτόχορτο και δεν συγκινείται από τέτοιες δικαιολογίες, αλλά καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές.

Μ' άλλα λόγια, εκείνο που δεν κατάλαβαν ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ - και μάλλον δεν θα καταλάβουν ποτέ - είναι πως τελικά η σύντροφος του πρωθυπουργού είχε δίκιο με την περίφημη φράση της: «Πήραμε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία».

Διότι τώρα που φεύγουν από την κυβέρνηση, κάποιοι ανακαλύπτουν ότι πρέπει με το ζόρι να πάρουν και την εξουσία και να φύγουν μαζί της. Ευτυχώς, όμως, δεν μπορούν, όσους κι αν διορίσουν από το παράθυρο...

Send this to a friend