Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Φαινόμενα κρίσης

Παρακολουθώντας τα όσα διαμείβονται ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους Τσίπρα και Καμμένο εύκολα βγαίνει το εξής ερώτημα: Γιατί τόσο μεγάλη διαφωνία και σύγκρουση τώρα στα τελευταία; τι συνέβη και δεν μπορούν να συμπλεύσουν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τώρα που η χώρα θεωρητικά έχει βγει εκτός των μνημονίων και φτάνει στο τέλος της τετραετίας της.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Ήταν τόσο δύσκολη η συγκατοίκηση που πλέον σαν τα ζευγάρια που δεν μπορούν άλλο να είναι μαζί και θέλουν να χωρίσουν , δεν μπορούν ούτε δευτερόλεπτο να παραμείνουν και ούτε πια η καρέκλα της εξουσίας δεν είναι ικανή για να τους ηρεμήσει πολιτικά;

Είναι κάτι άλλο μήπως που βλέπουμε να δημιουργείται όλη αυτή η ένταση στις σχέσεις ή τελικά όλα είναι για το θεαθήναι και τίποτα παραπάνω.

Σίγουρα αργά ή γρήγορα θα φανεί και θα δείξει τι από όλα αυτά είναι και δεν μπορούν να είναι κάτω από την ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Βέβαια ο κ. Καμμένος , το έχουμε πει πολλές φορές το επαναλαμβάνουμε ξανά , είναι συνεπής με τις θέσεις του. Οτι είπε από την αρχή στο θέμα των Σκοπίων το τηρεί και δεν κάνει πίσω. Σε αυτό είναι απόλυτος. Έτσι πρέπει να κάνει κάποιος όταν επιμένει στην πολιτική του άποψη.

Από εκεί και πέρα θα φανεί αν όντως θα ρίξει την κυβέρνηση που είναι μια βαριά πολιτική πράξη ή θα κάνει πίσω βρίσκοντας κάποια άλλη διέξοδο. Το θέμα είναι άλλο: γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και πλέον δεν μπορούν αν όντως έτσι είναι να συγκατοικήσουν Τσίπρας και Καμμένος, τι είναι αυτό που δεν τους ενώνει πλέον και τους χωρίζει.

Send this to a friend