Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Μίλα μου για το γείτονα σου!

Όποιος πει ότι δεν έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν άκουσε για την απόφαση του δικαστηρίου που επέβαλε πρόστιμο σε ζευγάρι να πληρώνει 500 ευρώ στον γείτονα κάθε φορά που τα παιδιά τους κάνουν φασαρία, θα πει ψέματα!

Γράφει η Ειρήνη Αρβανίτη

Κουδούνια τους χτυπούσε, περιπολικά του έστελνε, η δικαιοσύνη έβγαλε απόφαση, αστεία ή όχι πάντα το νόμισμα έχει δυο όψεις! Οι δικοί μου «λατρεμένοι» γείτονες παίζουν… τέτρις με έπιπλα κάθε βράδυ, εκεί γύρω στις 22.00 με 22.30, η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε σκέφτηκα να τους χτυπήσω το κουδούνι ή να τους κάνω παρατήρηση την επόμενη μέρα.

Αν π.χ. σε ένα διαμέρισμα μένουν 7 άτομα μπορεί κανείς να καταλάβει ότι η συμβίωση μόνο εύκολη δεν είναι! Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, έρχονται οι λέξεις υπομονή και κατανόηση σε συνδυασμό βέβαια και με τα όρια που οφείλουν να βάλουν οι γονείς στα παιδιά τους, γιατί σε μια πολυκατοικία απλά δεν κάνεις «ότι σου γουστάρει»!

ΣΧΕΤΙΚΑ

Δεν ξέρω αν ο κύριος που κέρδισε το δικαστήριο είχε δοκιμάσει ωτοασπίδες πάντως καμιά φορά – τώρα που το σκέφτομαι- οι γείτονες μπορούν να γίνουν δυσάρεστοι στα αυτιά μας, ευχάριστοι στα μάτια μας!

Κατανόηση, λοιπόν, «γείτονας είναι θα περάσει», καλοπιάστε τον, γιατί φασαρία και 500αρικο δεν βγαίνει!

Send this to a friend