Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Φασίστες και Φαρισαίοι

Το «ενσταντανέ» Κουρουμπλή- Αμβρόσιου είναι εκ των πραγμάτων ένα «ξεχωριστό» γεγονός των τελευταίων ημερών.

Το «ενσταντανέ» Κουρουμπλή- Αμβρόσιου είναι εκ των πραγμάτων ένα «ξεχωριστό» γεγονός των τελευταίων ημερών.

ΓΡΑΦΕΙ Η Φώφη Γιωτάκη

Ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντάται- τυχαία ή μη δεν έχει σημασία- με έναν Μητροπολίτη, που δεν έχει αποφύγει να πει καλά λόγια για την Χρυσή Αυγή.

Αν δεν ήταν υποψήφιος ο κ. Κουρουμπλής θα είχε άραγε αυτό το «ξεχωριστό» photo opportunity με τον κ. Αμβρόσιο; Αυτό είναι και το ερώτημα, η απάντηση του οποίου δεν δικαιολογεί απαραίτητα «το ατυχές» -κατά την επίσημη κυβερνητική γλώσσα- «ενσταντανέ» του πρώην υπουργού με τον μητροπολίτη. Το ερώτημα που τίθεται και συνδέεται με δεκάδες υποερωτήματα, έχει άλλωστε ευρύτερη πολιτική διάσταση. Και δεν αφορά μόνο στις προεκλογικές περιόδους. Έχει σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό και το ιδεολογικό υπόβαθρο του κάθε πολιτικού στελέχους. Έχει σχέση με το πως κινείται ο καθένας και σε «αδιάφορες» πολιτικές περιόδους- και όχι μόνο την ώρα της κάλπης. Έχει σχέση τέλος πάντων, με τον «οδικό χάρτη» που ακολουθεί σαν «ευαγγέλιο» στην πολιτική του διαδρομή.

Υπό αυτήν την έννοια, το ενσταντανέ θα πρέπει να προβληματίσει και άλλους πολιτικούς, που από τη μια σπεύδουν να λιθοβολήσουν τους «αμαρτωλούς» και από την άλλη τρέχουν ενδεχομένως να κρύψουν ή να κατεβάσουν τις δικές τους φωτογραφίες. Γιατί, εκτός από τις ακραίους και τους φασίστες, υπάρχουν και οι υποκριτές, οι Φαρισαίοι, που συνήθως διαθέτουν και τις ιδιότητες του αίλουρου, όταν θέλουν να ξεφύγουν!

Send this to a friend