• Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου
  • 12:17

Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ω, τι φιλεύσπλαχνος πρωθυπουργός και υπουργοί!

Ω, τι φιλεύσπλαχνος πρωθυπουργός και υπουργοί!

Ούτε 4ο μνημόνιο θα υπάρξει και «τα βασικά στοιχεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν σχέση με την ελάφρυνση των οικονομικά αδύναμων, μόλις υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, θα εφαρμοστούν άμεσα».

Έτσι δήλωσε, χθες παρακαλώ, ο ριζοσπάστης Υπουργός Αλέκος  Φλαμπουράρης, «μιξοκλαίγοντας», γιατί η κυβέρνηση «δυστυχώς δεν μπόρεσε να διορθώσει» όλα όσα οι προηγούμενες «διέλυσαν» τα περασμένα πέντε χρόνια.

xatzi_aliki-150x150Γράφει η Αλίκη Χατζή

Οι άλλες κυβερνήσεις, προφανώς κατά τον πνευματικό του Μαξίμου, δεν ήταν… φιλεύσπλαχνες!

Δεν διέθεταν το πρωτοφανές και απύθμενο θράσος να ψηφίζουν καταστροφικά μέτρα και κατόπιν να κλαίνε, να δακρύζουν και να κάνουν… αντιπολίτευση στον εαυτό τους! Ούτε διέθεταν ανάλογους Κατρούγκαλους που να δηλώνουν περήφανοι για τα 394 ευρώ της εθνικής σύνταξης: «…στο μέλλον όλοι οι Έλληνες θα είναι προστατευμένοι από την φτώχια με τον θεσμό της εθνικής σύνταξης».

Όχι, ποτέ ελληνική κυβέρνηση δεν είχε επιδείξει στο παρελθόν παρόμοιο πολιτικό θράσος, τέτοια αναλγησία, τέτοια περιφρόνηση  απέναντι στη κοινή λογική…  Ένα από τα πράγματα για τα οποία πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι υπουργοί και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι η αβυσσαλέα  διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Πολιτεύτηκαν με τον πιο αποτρόπαιο κι επικίνδυνο λαϊκισμό ηγούμενοι του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και τώρα κατάσχουν (στον αγώνα τους κατά της …διαφθοράς) σιωπηρώς και ύπουλα τις καταθέσεις φτωχών οφειλετών αποσπώντας  πεντακοσάρικα  και χιλιάρικα από τους πενιχρούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ενώ την ίδια στιγμή οι πάμπλουτοι υπουργοί τους, αρμόδιοι για τα οικονομικά, διαθέτουν καταθέσεις εκατομμυρίων σε ασφαλείς τοποθετήσεις στο εξωτερικό… και οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου συνεχίζουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο.  Ποτέ, καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν αποτόλμησε τόση …συμπόνια!

Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης βασίζεται στην …ελπίδα και τα …σημάδια! Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ (από δίπλα κι ο Καμμένος) υποσχέθηκαν ένα κάρο ψέματα συνειδητά  και ο ένας και μοναδικός τους σκοπός ήταν η κατάκτηση της εξουσίας και τα αξιώματα. Αυτή είναι η Αριστερά που προσέφεραν: Των ασύστολων ψευδών, του πολιτικού παραλογισμού, της σοβιετοποίησης της κοινωνίας που οδηγεί στην γενική εξαθλίωση και στην κατάργηση των δημοκρατικών θεσμών.

Send this to a friend