Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η Φώφη και ο μαχαραγιάς

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που, κάποιος κύριος, καταφέρνει να αποκαλύψει με τον χειρότερο τρόπο τον πολιτικό πολιτισμό μας.

Και να επιβεβαιώσει ότι οι σεξιστικές, ρατσιστικές και άλλες καταδικαστέες αντιλήψεις, δεν είναι «προνόμιο» μόνο των ακροδεξιών στοιχείων.

Γράφει η Φώφη Γιωτάκη

Μπορεί να ζητά συγνώμη εκ των υστέρων, αλλά η «σφαίρα» είχε ήδη φύγει. Για να πλήξει μια γυναίκα, που κατά την άποψή του προφανώς, αντί να ασχοληθεί με την πολιτική έπρεπε να πάει να... πλύνει κανένα πιάτο και να κάνει κανένα φαγητό της προκοπής. Και όχι, όποτε θα ήθελε εκείνη, αλλά όποτε το «καθήκον» την προστάζει!

Ο κύριος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια, δυσανασχέτησε, λέει, για την εμφάνιση της Φώφης Γεννηματά βλέποντάς τήν στην οθόνη του να ζητά εκλογές εδώ και τώρα από το βήμα της βουλής. Ξεσάλωσε μετά στα κοινωνικά δίκτυα με τα αχτένιστα και άθλια σχόλιά του.

Είναι ενθαρρυντικό ότι η Ράνια Σβίγκου- μια γυναίκα πάλι!- έσπευσε να καταδικάσει ορθά-κοφτά τα σεξιστικά σχόλια του κυρίου, ο οποίος, κατά τ' άλλα, θεωρεί ότι δικαιούται να βγάζει λόγους κατά της δεξιάς και των ακραίων και σκοτεινών τμημάτων της.

Είναι και ευκαιρία επίσης, τώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν την κουβέντα -και καλά κάνουν- για το δίλημμα «πρόοδος ή συντήρηση;» να κοιτάξουν γύρω τους και δίπλα τους. Και να ρωτήσουν τον Γιάννη Μπουτάρη , τον οποίον ανακάλυψαν πρόσφατα, πως θα απαντούσε αν είχε μπροστά του κάποιον τέτοιον κύριο... μαχαραγιά.

Send this to a friend