Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Φοροεπιδρομή: Σάρωσε τις τσέπες ο τυφώνας «Αλέξης»

Το να χαρακτηρίσει κανείς «Γολγοθά» τα όσα περνούν οι φορολογουμένοι αυτές τις μέρες , όπου καλούνται να πληρώσουν μερικά δισεκατομμύρια ως το τέλος του χρόνου, δεν περιγράφει την τραγικότητα της κατάστασης που ζουν , γιατί τον «Γολγοθά» τον ακολούθησε η «ανάσταση», ενώ για τους Έλληνες, κάτι τέτοιο, δεν φαίνεται εφικτό στο προβλεπτό μέλλον .

Γραφεί ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της «μεγάλης αρπαχτής» που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ , απο τις τσέπες των φορολογούμενων , επι συνόλου μέτρων 6,479 δις ευρώ, ως το τέλος του 2017 ,τα 5,084 δις ευρώ αφορούν εσόδα απο φορολογικά μέτρα !
Οι φορολογούμενοι βρίσκονται εν μέσω ενός τυφώνα, και πρέπει να πληρώσουν ως το τέλος του έτους δυο δόσεις για ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, δόσεις από τη φορολογία εισοδήματος, δόσεις για τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει, με αποτέλεσμα να μην μένουν χρήματα για την επιβίωση της οικογένειας τους .

Ταυτόγχρονα με τους άμεσους φόρους, πληρώνουν από φέτος τον αυξημένο ΦΠΑ στην κατανάλωση - από το 13% ο κ Τσίπρας τον ανέβασε στο 24% για τα τρόφιμα - που έφερε έσοδα στα ταμεία κοντά στα δυο δισεκατομμύρια ευρώ.
Και αυτές οι αυξήσεις δεν κάνουν διακρίσεις. Δεν πλήττουν μόνο τους μικρομεσαίους , που έχουν μπεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αλλά κυρίως τους πιο φτωχούς που υποτίθεται οτι θέλουν να προστατεύσουν.
Η ασφυξία στην αγορά, τις επιχειρήσεις αλλά και τα νοικοκυριά οδήγησε τους φορολογούμενους σε νέα στάση πληρωμών προς την εφορία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές – που στο σύνολό τους ανέρχονται σε € 98,2 δισ., τα οποία οφείλουν 3,8 εκατ. φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις - αυξάνονται με ρυθμό περίπου € 1 δισ. το μήνα.
Ο τυφώνας «Αλέξης» , που ενέσκηψε στις τσέπες των φορολογουμένων, είναι μεγέθους «πέντε», γιατί σαρώνει τα πάντα , παρ οτι οι δανειστές , ήταν αντίθετοι σε μια τόσο μεγάλη φοροεπιδρομή.
Όμως όπως αποκάλυψε ο κ Τσακαλώτος , όλα έγιναν προσχεδιασμένα, προκειμένου, να προκύψει υπερπλεόνασμα για να επιστραφεί μέρος του, σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες.
Τελικά ο τυφώνας «Αλέξης» δεν ήταν τίποτε περισσότερο, από ένας σχεδιασμός με ταπεινά πελατειακά κίνητρα, για να σωθεί από τη μια μεριά η αριστερή συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ και να πάρουν μερικές ψήφους, από την άλλη, εν όψει εκλογών.
Τι κρίμα για την αριστερά....

Send this to a friend