Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Για να δούμε λοιπόν τους μάγκες που έδειραν τον Τζήλο!

Με αφορμή τη δήλωση Βασιλειάδη ότι η Αστυνομία είναι κοντά στη σύλληψη των δραστών, ο Μένιος Σακελλαρόπουλος θεωρεί ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι δώρο στην κοινωνία!

Με αφορμή τη δήλωση Βασιλειάδη ότι η Αστυνομία είναι κοντά στη σύλληψη των δραστών, ο Μένιος Σακελλαρόπουλος θεωρεί ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι δώρο στην κοινωνία!

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος

Τι είναι το περίφημο «κοινό περί δικαίου αίσθημα»; Σύμφωνα με τα λεξικά, είναι το σύνολο γραπτών ή άγραφων κανόνων που ρυθμίζουν την κοινωνική ζωή, τις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών καθώς και μεταξύ ιδιωτών και κράτους. Αυτό, δηλαδή, που είναι σύμφωνο με τις αρχές της ηθικής και της δικαιοσύνης.

Πολλές φορές λοιπόν ικανοποιείται, κάποιες άλλες όχι, αφού ο δικαστής αποφασίζει σύμφωνα με το «γραπτό δίκαιο» και όχι με βάση τις επιθυμίες των ανθρώπων που θα ήθελαν μια συγκεκριμένη απόφαση.

Αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που οι καταστάσεις είναι τόσο κραυγαλέες, ώστε διωκτικές και δικαστικές αρχές αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας έχουν ακριβώς την ίδια άποψη.

Για να μείνουμε στο ποδόσφαιρο, αυτή η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας ανατρίχιασε βλέποντας σε βίντεο τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου από -χωρίς αμφιβολία-αποβράσματα που ζουν ανάμεσά μας.

Σ’ αυτή τη μεγάλη και άγρια ζούγκλα του ελληνικού ποδοσφαίρου, κομμάτι του βασιλείου της ατιμωρησίας και της ασυδοσίας, ήταν ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό που ήρθε να μεγαλώσει κι άλλο την αλυσίδα της ανεξέλεγκτης βίας.

Κι είναι μια αλυσίδα που δένει τελικά χειροπόδαρα το ποδόσφαιρο και την ίδια τη χώρα, η οποία αδυνατεί να αντιδράσει και να δώσει τέλος σ’ αυτή την αθλιότητα.

 

«Χτες» λοιπόν, λίγο πριν τις γιορτές, ήταν ο Τζήλος, που θα μπορούσε να είχε μείνει ανάπηρος μετά τον ξυλοδαρμό του με χτυπήματα και στο κεφάλι. «Αύριο» θα είναι κάποιος άλλος, γιατί αυτά τα ανεξέλεγκτα θρασίμια, θεωρώντας ότι η (όποια) ομάδα τους είναι πάνω απ’ όλα, αναλαμβάνουν ρόλο εκδικητή και τιμωρού! Και το (όποιο) θύμα; Ας πεθάνει. Με τον τρόπο αυτό θεωρούν ότι περνάνε μηνύματα και στους υπόλοιπους, ώστε να μην… πειράξουν την ομάδα τους! Έτσι γινόταν και πριν, κι εξακολουθεί να γίνονται εφόσον δεν εντοπίζονται οι φυσικοί αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί. Γιατί, αναμφίβολα, υπάρχουν και οι δεύτεροι, το ίδιοι υπεύθυνοι με τους φυσικούς αυτουργούς. Είναι αυτοί που στοχοποιούν τους διαιτητές και που με εμπρηστικές τοποθετήσεις στην ουσία τους παραδίδουν στα χέρια των -πάντα άγνωστων- τιμωρών! Στην ουσία τους οπλίζουν το χέρι, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Λαρισαίου διαιτητή. Το αίμα του στο δρόμο της πόλης του, λίγο πιο μακριά από το σπίτι του, είναι μια θλιβερή εικόνα για μια ευνομούμενη πολιτεία. Και, τελικά, ο υπόκοσμος ζει και βασιλεύει, επιβάλλοντας το δικό του νόμο. Και τι υποκρισία. Μετά την επίθεση όλοι έσπευσαν να καταδικάσουν, ο καθένας με τη δική του οπτική. Έπραξαν το αυτονόητο. Μερικοί όμως ξέχασαν ότι με τις κατά καιρούς δηλώσεις τους εναντίον των διαιτητών «δημιουργούν» ή «καλούν» στρατιές αυτόκλητων εκδικητών! Χρόνια τώρα η ίδια ιστορία. Ξυλοδαρμοί, βία, ευχολόγια αλλά και μη συλλήψεις. Μέχρι την επόμενη φορά, που θα ξαναπαίξει η ίδια κασέτα. Αν πρώτα οι ίδιοι οι παράγοντες δεν φερθούν με σύνεση και σοβαρότητα, σταματώντας να οπλίζουν χέρια ανεγκέφαλων που διψάνε για αίμα, σύντομα θα έχουμε την επόμενη ιστορία. Όπως τόσες και τόσες μέχρι σήμερα, για τις οποίες βασιλεύει η σιωπή και φυσικά η ατιμωρησία, το μεγάλο αγκάθι και του ποδοσφαίρου.

Από το περιστατικό του ξυλοδαρμού κύλησαν κάμποσες μέρες, αλλά σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο κλοιός έχει σφίξει γύρω από τους δράστες και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους.

Το επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με σχετικές δηλώσεις του.

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει πέσει με όλες τις δυνάμεις της πάνω από την υπόθεση και κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε για πρώτη φορά διαλεύκανση υπόθεσης. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Κρατάμε χαμηλά τους τόνους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα περάσουν τα συστήματα που θέλουν να μας φέρουν σε συνθήκες Κολομβίας. Αν αποκλείσουμε τους κάφρους από τα γήπεδα, όλα γίνονται. Η επίθεση στον Τζήλο ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Είναι ένα σύστημα με πολλά προβλήματα. Γίνεται το πανηγύρι των τρελών!»

Στις 21 Δεκεμβρίου, εδώ στο THE CALLER, έγραφα ότι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ νορμάλ άνθρωπος με σώας τας φρένας, σ’ όποιο Θεό κι αν πιστεύει κι όποια ομάδα κι αν ακολουθεί, δεν μπορεί παρά να ένιωσε ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ βλέποντας το βίντεο με τον γκανγκστερικό ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου κι ακούγοντας τις σπαρακτικές κραυγές του! Αυτές οι κραυγές του Τζήλου είναι γροθιά στην ίδια την κοινωνία.

Έχει λοιπόν τεράστιο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι τύποι, αν πήραν εντολές και ποιοι τις έδωσαν, αν έδρασαν με δική τους πρωτοβουλία.

Θα είναι μια τεράστια προσφορά στην κοινωνία κι ένα μάθημα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δηλαδή εδώ δεν θα γίνει της… Μπογκοτά και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την τσιμπίδα της δικαιοσύνης.

Και τότε, στην περίπτωση αυτή, όταν αποφανθεί η δικαιοσύνη, δύσκολα θα υπάρξει επόμενο περιστατικό.

Η κοινωνία έχει ανάγκη να δει και να πιστέψει ότι υπάρχει ασπίδα προστασίας κι ότι οι χρονιές δεν αλλάζουν απλώς για να αλλάζουν…

Send this to a friend