• Παρασκευή, 23 Αυγούστου
  • 23:58

Αθήνα

29 oC

αίθριος καιρός

Για να μην πιαστούν στον ύπνο πάλι

Κανείς δεν θέλει να την πατήσει ξανά. Κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν έχει προγραμματίσει κανονικές διακοπές αυτό το καλοκαίρι γιατί φοβούνται μην την ξανά πατήσουν όπως τότε το 2015 που τους διαβεβαίωνε ο πρωθυπουργός ότι δεν θα προκηρύξει εκλογές και τους έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο. Το Σεπτέμβριο τις έκανε παρ' όλα αυτά τότε. 

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Έτσι επειδή το πάθημα έγινε για αυτούς μάθημα, πληροφορούμε ότι οι αρχηγοί δεν έχουν προγραμματίσει κάτι το σπουδαίο για το φετινό καλοκαίρι διότι έχουν την αίσθηση ότι μπορεί να επαναληφθεί το πατατράκ που τους έκανε τότε ο κ. Τσίπρας  πριν τρία χρόνια πίσω.

Θα φεύγουν διήμερα και θα έρχονται πίσω στα γραφεία τους,  θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους συνεργάτες τους, θα έχουν τα τηλέφωνα κοντά τους και γενικά δεν θα φύγουν πολύ έξω από την Αθήνα. άντε κανένα νησάκι κάπου εδώ κοντά...
Η εκτίμηση που έχουν είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κατασταλάξει μέσα του σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, και ούτε φυσικά ανοίγει τα χαρτιά του ακόμη και στους πιο στενούς του συνεργάτες. Αν θεωρήσει ότι του βγαίνει το χαρτί των εκλογών πρόωρα τότε μπορεί να τις κάνει, αν πάλι δεν του βγαίνει θα ισχυριστεί ότι θέλει να ολοκληρώσει την θητεία του και μετά από τη συμπλήρωση της τετραετίας να κάνει εκλογές.
Φυσικά καμία από την παραπάνω δικαιολογία δεν έχει βάσει διότι ο κύριος Τσίπρας που έχει το απόλυτο πολιτικό και θεσμικό δικαίωμα να κάνει εκλογές όποτε θέλει, θα κοιτάξει τι απ' όλα τον συμφέρει καλύτερα να κάνει και αυτό θα πράξει.

Αν πιστέψει από τις δικές του δημοσκοπήσεις που λαμβάνει και τις συζητήσεις που έχουν με δημοσκόπους στο Μέγαρο Μαξίμου,  και του πούνε πότε είναι προτιμότερο να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία , και πότε δεν τον συμφέρει , αυτό θα κάνει διότι ανάμεσα σε αυτά που του εισηγούνται είναι και οι περιπτώσεις που θα έχει τις λιγότερες δυνατές εκλογικές απώλειες αλλά και οι περιπτώσεις που μπορεί να συναντήσει τον όλεθρο.
Θέμα ενστίκτου και θέμα αυτοπεποίθησης είναι περισσότερο σε συνδυασμό με τη συγκυρία και τα στοιχεία των ερευνών για να αποφασίσει τι ακριβώς και πότε θα δώσει εντολή να ανοίξουν οι κάλπες και να ετοιμαστούν τα ψηφοδέλτια που ήδη σας πληροφορώ οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει. όλα τα άλλα είναι περιττά και επειδή όλα αυτά υπολογίζουν όχι μόνο ο πρωθυπουργός αλλά και οι πολιτικοί του αντίπαλοι , για αυτό και δεν αποφασίζουν να απομακρυνθούν από την Αθήνα παρά μόνο σε περιπτώσεις που θα επισκέπτονται κάποιους νομούς για να συναντηθούν και να μιλήσουν σε πολίτες. Διακοπές δηλαδή μαζί με δουλειά, κάπως έτσι...

Send this to a friend