• Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου
  • 21:43

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Για ποιο λόγο θα πανηγυρίσουμε την έξοδο από τα μνημόνια

Πανηγυρική ατμόσφαιρα θέλει να δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να γιορτάσει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Θέλει να δείξει ότι εκείνος μας έβγαλε από το ΔΝΤ και τους δανειστές κάνοντας μας να ξεχάσουμε πόσο μας κόστισε όλο αυτό αλλά και τι κόστισε και στον ίδιο.

 

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Του κόστισε μια διάσπαση στο κόμμα του , με την αποχώρηση των βουλευτών που σήμερα υπό τον κ. Λαφαζάνη έχουν δημιουργήσει την “Λαϊκή Ενότητα” , του κόστισε την αποχώρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου όπως και του Γ. Βαρουφάκη, του κόστισε την αλλαγή στην ιδεολογία του με το δημοψήφισμα που το “ΟΧΙ” το έκανε “ΝΑΙ”, του κόστισε επίσης ψήφους καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να υπολείπεται από τη Ν.Δ σε σχέσει με τις εκλογές που κέρδισε το 2015, αλλά του κόστισε και σε αξιοπιστία.

Σε εμάς τους πολίτες  η αλλαγή πλεύσης κόστισε μερικά δις σύμφωνα με τους δανειστές. Κόστισε από την υπερφορολόγηση αλλά δεν κόστισε καθόλου γιατί διαφορετικά αν δεν γινόντουσαν όλα αυτά Θα ήμασταν εκτός ΟΝΕ , Ευρώπης και ευρώ. Πάλι καλά που θα γιορτάσουμε την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, έστω και για επικοινωνιακούς λόγους και δεν γιορτάζουμε την έξοδο της  χώρας από την Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση κερδισμένοι είμαστε και οι δύο. Και οι πολίτες εμείς όλοι και ο κ. Τσίπρας. Γιατί το πήρε αλλιώς, μείναμε στην Ευρώπη  , και εντός του σκληρού πυρήνα πληρώνοντας την παραμονή μας, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που τώρα μπορεί να λέει οτι βγάζει την χώρα απο την επιτροπεία των δανειστών μακριά απο τα μνημόνια και το ΔΝΤ.

Επομένως δεν χρειάζεται να γιορτάσουμε για όλα αυτά. Αντιθέτως χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι μαζί μακριά απο ανταγωνισμούς, διαχωρισμούς και διχασμούς για να καταφέρουμε όλοι μαζί να πετύχουμε τον ίδιο στόχο. Να αλλάξει σελίδα η χώρα και να επιστρέψει στην ανάπτυξη όσο αυτή  μπορεί να γίνει πραγματική και να την αισθανθεί ο μέσος πολίτης στην τσέπη του.

Διαφορετικά όσες εξόδους από τα μνημόνια και να γιορτάσουμε η πραγματικότητα θα είναι ίδια , φτώχεια , οικονομική δυσπραγία και βάθεμα της κρίσης

Send this to a friend