• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 14:53

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Για τον Σφακιανάκη που θα τραγουδήσει στην Αλβανία με εισιτήριο που φτάνει και τα 200 ευρώ

Ο Νότης Σφακιανάκης θα τραγουδήσει την ερχόμενη Πέμπτη στο αντίστοιχο Μέγαρο Μουσικής των Τυράννων της Αλβανίας, με εισιτήριο που φτάνει και τα 200 ευρώ το κεφάλι.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Καταρχάς, μπράβο στον καλλιτέχνη που έκλεισε τέτοια συμφωνία. Σχεδόν 200 ευρώ το κεφάλι δεν είναι και λίγα χρήματα. Ωστόσο οι αντιδράσεις σε τοπικά μέσα έχουν αναδείξει το δυσανάλογο της υπόθεσης. Πως δηλαδή ένας καλλιτέχνης που τα βάζει με τους μετανάστες στην Ελλάδα, μπορεί και τραγουδά στην Αλβανία όταν οι περισσότεροι από τους Αλβανούς εργάστηκαν ή εργάζονται στην Ελλάδα και ζούνε στη χώρα μας.

Βέβαια για να πούμε τη μαύρη αλήθεια, ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν έχει αφήσει εξ όσων θυμάμαι αιχμές εναντίον των Αλβανών που ζούνε στη χώρα, αλλά στηρίζει αναφανδόν το κόμμα που κυνηγά και διώχνει μετανάστες και πολύ περισσότερο Αλβανούς μετανάστες από την Ελλάδα. Εμμέσως δηλαδή αναγνωρίζει με την υποστήριξή του στο κόμμα αυτό, το δικαίωμα να διώχνει μη Έλληνες πολίτες που ήρθαν στην χώρα για λόγους οικονομικής ανάγκης.

Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι η εν λόγω συναυλία στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, γίνεται για λόγους βιοποριστικούς. Τι άλλο θα μπορούσε άλλωστε, σίγουρα δεν γίνεται για λόγους ιδεολογικούς.

Σίγουρα έχει δικαίωμα επιλογής ο καλλιτέχνης να κάνει ότι θέλει και να λέει ναι ή όχι σε προτάσεις που κρίνει ο ίδιος.

Όμως χρειάζεται πρώτα να ξέρει τι είναι αυτό στο οποίο απευθύνεται πως απευθύνεται και αν έχει υπάρξει προγενέστερος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να είναι προσεκτικότερος για να μην προκαλεί αντίθετες φωνές σαν και αυτές που ακούγονται στην Αλβανία.

Send this to a friend