Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Γιατί αντιπαρατίθενται μεταξύ τους και όχι με την κυβέρνηση

Βλέποντας την αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων της κεντροαριστεράς ο μέσος έλληνας ψηφοφόρος αυτός που θα πάει να επιλέξει κάποιον από τους δέκα υποψηφίους, η αυτός που ψηφίζει γενικά αλλά δεν θα πάει στις κάλπες στις 12 Νοεμβρίου αναρωτιέται τι φταίει και οι υποψήφιοι αφήνουν αιχμές ο ένας για τον άλλον.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Θα περίμενε κανείς από τους δέκα υποψηφίους να θεωρούσαν ως πολιτικό αντίπαλο όχι τον χώρο τους, αλλά την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Αντίθετα, ο αντιπαραθετικός λόγος διεξάγεται μόνο ανάμεσά τους όπως έγινε τελευταία με την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Καμίνης στην κ. Γεννηματά και το αποτέλεσμα πιο ήταν; Να διερωτώνται οι περισσότεροι τι ακριβώς γίνεται και δεν καταλαβαίνουν τι απ' όλα συμβαίνει, ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος.

Φανταστείτε αν οι δέκα υποψήφιοι βρισκόντουσαν σε μια ενιαία πολιτική γραμμή, και έλεγαν όλοι τα ίδια για κυβέρνηση και για Ν.Δ πόσο διαφορετικός θα ήταν ο λόγος και πόσο διαφορετικά θα φαινόταν το κόμμα της κεντροαριστεράς. Θα ήταν πιο δυναμικός ο χώρος, ενιαίος, άμεσος και πολιτικά δυνατός. Σίγουρα πιο ελκυστικός και πολύ πιο αποτελεσματικός.

Αντί αυτών έχουμε αντιπαραθέσεις με εκατέρωθεν βολές ανάμεσα στους υποψηφίους πιστεύοντας πως έτσι θα αναδειχθεί η πολιτική ενότητα μέσα από τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν. Σωστό είναι να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε στελέχη και υποψηφίους, αλλά άλλο η απλή διαφορετική άποψη και άλλο η θόλωση του μηνύματος που τελικά φτάνει με στρεβλό και όχι με τον καλύτερο τρόπο στην κοινωνία.

Σε αυτή την περίπτωση κάτι φταίει.