Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Γιατί απειλούν οι Τούρκοι

Μέχρι να μπει το τρυπάνι στα οικόπεδα της ΑΟΖ της Κύπρου, η Τουρκία θα απειλεί, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αντίθετο. Παίζει ένα παιχνίδι για γερά νεύρα παίζει με την ψυχολογία και την επικοινωνία.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Τα Ίμια είναι ο απίστευτος «νταλκάς» των γειτόνων μας. Κάνουν σαν απατημένοι σύζυγοι με τη βραχονησίδα που κάθε τόσο την θέτουν υπό αμφισβήτηση .

Οι τούρκοι ξέρουν πολύ καλά να παίζουν το παιχνίδι τους. Δεν έχει σημασία ποιος είναι πρόεδρος ή πρωθυπουργός τους. Η  ίδια τακτική ακολουθείται τα τελευταία δέκα χρόνια που έχουν αλλάξει κυβερνήσεις, υπουργοί άμυνας και εξωτερικών αλλά οι απειλές τους παραμένουν πάντα ίδιες.

Το θέμα είναι ότι οι απειλές που εκτοξεύουν κάθε φορά κλιμακώνονται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να υπάρχει ανά πάσα στιγμή κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου στην περιοχή.

Η Ελλάδα από την δική της πλευρά, εργάζεται με ψυχραιμία και νηφαλιότητα σε ότι αφορά τις απειλές. Με τις πάγιες διαδικασίες που προβλέπονται, ενημερώνει όλα τα θεσμικά όργανα στον κόσμο , ενημερώνει τα κράτη που χρειάζεται να γνωρίζουν τα ατοπήματα των  Τούρκων στρατιωτικών και δεν κάνει τσαμπουκάδες όπως οι φίλοι μας.

Η Τουρκία κάθε τόσο εκτοξεύει τις απειλές της, γιατί οι κίνδυνοι στο εσωτερικό της είναι πολλοί περισσότεροι. Μέγιστο θέμα γι αυτούς παραμένει η οικονομία τους που καταρρέει όπως και ο τουρισμός της εξ αιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων που δέχεται δυστυχώς.

Παρ όλα αυτά τις απειλές αυτές ο Ερντογαν κάνει ότι δεν τις βλέπει και επιτίθεται σε βάρος της χώρας μας για να κλείσει τα μάτια των συμπολιτών του που έχουν καταλάβει ότι όλα γίνονται για λόγους αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά τους προβλήματα που δε είναι και λίγα.

Το θέμα είναι η εξαγωγή κινδύνων για λόγους που προείπαμε μέχρι που θα φτάσουν .

Send this to a friend