Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Οι καλλιτέχνες που τραγούδησαν τον ύμνο της χούντας!

STIGMA

Γιατί δεν επιλέγει γυναίκες η Φώφη Γεννηματά;

«Όσο δεν έχουμε τη θέση που δικαιούμαστε και μας αξίζει στην κοινωνία, θα είμαστε εδώ για να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε» ανέφερε χθες η Φώφη Γεννηματά, στο μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας. Περίεργη τοποθέτηση, αν σκεφτεί κανείς τις επιλογές προσώπων που έχει κάνει, ως επικεφαλής στο Κίνημα Αλλαγής.

Η πρόσφατη τοποθέτηση (ο διορισμός δηλαδή) του Γιώργου Τσούμα, ως συντονιστή δικτύου Νέας Γενιάς, ήταν ακόμη μία επιλογή της, με «άρωμα» άντρα. Είχαν προηγηθεί ο διορισμός του Γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη (πριν την εκλογή του από τα αρμόδια όργανα), η τοποθέτηση του Παύλου Χρηστίδη ως εκπροσώπου Τύπου αλλά και η επιλογή του Γιώργου Καμίνη για το Επικρατείας του κόμματος, στις εθνικές εκλογές του 2019.

Υπενθυμίζεται πως για Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ προτίμησε τον Βασίλη Κεγκέρογλου, για διευθυντή της ΚΟ τον ∆ηµήτρη Μάντζο, για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο -μετά την καρατόμηση του Ανδρέα Λοβέρδου- τον Μιχάλη Κατρίνη, ενώ δημιούργησε και την θέση του εκπρόσωπου κοινοβουλευτικού έργου, για τον Σπύρο Καρανικόλα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τους 39 τομείς του κόμματος, μόλις 7 έχουν στην θέση γραμματέα γυναίκα, ενώ, από την στιγμή που ανέβαλε η Φώφη Γεννηματά την ηγεσία της Παράταξης (του ΠΑΣΟΚ το 2015) μέχρι και σήμερα, στην καίρια θέση του γραμματέα Επικοινωνίας, βρέθηκαν μόνο άντρες (σ.σ. Θάνος Μωραΐτης, Σταμάτης Μαλέλης, Παναγιώτης Βλάχος).

Οι σχέσεις της Φ. Γεννηματά με ισχυρές γυναίκες στο κόμμα όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου και η Εύα Καϊλή είναι γνωστό πως δεν είναι και οι καλύτερες, αλλά για αυτό, σχεδόν μπορούμε να την δικαιολογήσουμε. Η συνειδητή επιλογή όμως, κυρίως αντρών για σημαντικές θέσεις μέσα στο κόμμα, είναι ένα ακόμη ουσιαστικό λάθος στρατηγικής και επικοινωνίας, της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Να μην θέλει άραγε, ως άλλη Μάργκαρετ Θάτσερ, άλλες γυναίκες στα πόδια της; Ίσως είναι πολύ βαρύ να πούμε κάτι τέτοιο, όμως η 6ετή πορεία της ως πρόεδρος, αυτό έχει δείξει. Γυναικεία στελέχη υπάρχουν στο κόμμα, και μάλιστα πολύ αξιόλογα. Άγνωστος παραμένει ο λόγος, που τα περισσότερα από αυτά, έχουν περιοριστεί σε… αναπληρωματικές θέσεις, ή στάση αναμονής.

Εντούτοις, για μία παράταξη που έδωσε φωνή, δικαιώματα και δύναμη στις γυναίκες αυτής της χώρας, τα παραπάνω προκαλούν προβληματισμό και απογοήτευση.

Μaskne: Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για την «ακμή της μάσκας»
Ο κόσμος διέλυσε το πραξικόπημα!
Το ψυχολογικό προφίλ των συμμετεχόντων στα κορονοπάρτι
Η πυρηνική βόμβα που διαλύει το ποδόσφαιρο!
ΠΑΟΚ vs Ολυμπιακού: Όταν το κίνητρο παίζει την δική του… μεγάλη μπαλίτσα!
Έχω τρία αυτιά, κεραίες και τραγουδάω ρώσικα!