• Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου
  • 15:43

Αθήνα

9 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Γιατί η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και δεν κινδυνεύει

Τα απανωτά τρομοκρατικά κτυπήματα στη καρδιά της Βρετανικής πρωτεύουσας, αναμφίβολα έχουν βλάψει όχι μόνο τους πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων που ζούνε εκεί, αλλά έχουν στήσει στα δύο μέτρα και την οικονομία της χώρας. Ο τουρισμός, οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, το sity του Λονδίνου έχουν πληγεί. Σχεδόν κοντεύουν τα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Λονδίνο να φτάσουν σε συχνότητα την Τουρκία και ο στόχος είναι ο ίδιος ακριβώς: Ο πανικός, ο φόβος και τελικά το γκρέμισμα ολόκληρης της Αυτοκρατορίας.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Στη Βρετανία περίπου 4 χιλιάδες θεωρούνται ύποπτοι. Δεν ευθύνεται όμως η διαφορετική θρησκεία, οι διαφορετικές παραδόσεις ή το διαφορετικό χρώμα. Δεν ευθύνεται ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας αυτής της πρωτεύουσας σύμφωνα με ορισμένες αναλύσεις. Οι τρομοκράτες χαμηλού κόστους όπως ονομάζονται οι "μοναχικοί λύκοι" στοχεύουν με τα κτυπήματά τους να θερίσουν τον πανικό και μέσα από τον πανικό να ελέγξουν τον φόβο. Σε αυτό σκοπεύουν στον φόβο για να κάνουν κλειστές κοινωνίες σαν και αυτές που μεγάλωσαν οι ίδιοι πριν εκπαιδευτούν για να σκοτώνουν στο όνομα του Αλλάχ.

Ευτυχώς η Ελλάδα, μέχρι στιγμής δεν έχει τέτοιο είδους προβλήματα και δεν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους τρομοκρατία. Αν εξαιρέσει κανείς την εσωτερική, τέτοια φαινόμενα ευτυχώς δεν αντιμετωπίζουμε. Βέβαια έχει τους λόγους του αυτό.

Η Ελλάδα για τους "στρατιώτες" του χαλιφάτου που σκορπούν το θάνατο σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δεν αποτελεί συμβολικό κτύπημα τεράστιας απόδοσης. Δεν είναι ίδιες οι εντυπώσεις για αυτούς και γι αυτό δεν είμαστε στόχος τους. Αλλιώς είναι για αυτούς άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και αλλιώς η Ελλάδα που είναι στρατηγικός κόμβος και πύλη εισόδου στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης μεγάλης πολιτικής σημασίας είναι οι δεσμοί της Ελλάδας από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου με τις χώρες αυτές. Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν δύο γενιές από τότε που αναπτύχθηκαν οι δεσμοί αυτοί με χώρες του τρίτου κόσμου ωστόσο παραμένουν αναλλοίωτοι και έχουν περάσει στην παράδοση από ανθρώπους σε ανθρώπους.

Είναι και άλλοι πιθανοί λόγοι που η Ελλάδα παραμένει μια σταθερή χώρα, ασφαλής που δεν κινδυνεύει από παρόμοιες επιθέσεις. Και αυτό το κεφάλαιο πρέπει και εμείς και οι επόμενοι συνάνθρωποι μας τις επόμενες δεκαετίες να διατηρήσουν το ίδιο υψηλό επίπεδο ασφάλειας και σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή η οποία δεν είναι μόνο η νοτιοαναλική μεσόγειος αλλά και στα Βόρεια Σύνορά μας μέχρι τα κράτη της Βαλκανικής που επεκτείνεται αυτή η σταθερότητα.

Send this to a friend