Αθήνα

16 oC

πολύ έντονες βροχοπτώσεις

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά... Προανακριτική για τον αρχηγό του!

Καλά γιατί τέτοια “πρεμούρα” εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ο Μητσοτάκης αποφάσισε να μην στείλει στα δικαστήρια τον Τσίπρα;

Καλά γιατί τέτοια “πρεμούρα” εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ο Μητσοτάκης αποφάσισε να μην στείλει στα δικαστήρια τον Τσίπρα;

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Μπορεί να έχει άλλη άποψη για την πολιτική ηθική, μπορεί να έκανε «σκασιαρχείο» από τα μαθήματα πολιτικής που δίδαξε ο πρώην πρωθυπουργός επί 4,5 χρόνια, που έφτασε να βάλει την ταμπέλα του κλέφτη, σε δέκα πολιτικούς του αντιπάλους.

Μπορεί να πήρε άριστα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία και να απέφυγε λάθη, ακόμα και του πατέρα του, που... ανέστησε πολιτικά τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Γιατί αυτό ακριβώς περίμενε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μεγάλο λάθος του Μητσοτάκη, να ξαναζήσουμε το 1989 για να... ξεσαλώσει!

Μάλιστα, η παρέα Τσίπρα ήταν τόσο βέβαιη πως ο πρωθυπουργός θα πέσει στο «λάκκο», που είχαν στήσει το σκηνικό ρεβανσισμού και των πολιτικών διώξεων.

Και μόλις ο Μητσοτάκης, έβγαλε έξω από το κάδρο τον Τσίπρα, άρχισαν να φωνάζουν, να αποκαλούν δειλό τον Μητσοτάκη και να ζητούν εν χορώ, αυτοί πια, Προανακριτική για τον αρχηγό τους.

Τι σουρεαλισμός κι αυτός.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμεναν πως ο Μητσοτάκης ήταν ικανός να τους «πάρει τη μπουκιά από το στόμα», όπως δεν περίμεναν την τετραπλή ήττα - είναι γνωστό ότι ανέμεναν νίκη στις βουλευτικές εκλογές- όπως δεν περίμεναν να τους πει «όχι» η Ε.Ε. το 2015.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν προετοιμαστεί για μεγάλη καμπάνια... όπου θα παρουσιάζονταν ως θύματα της ανάλγητης δεξιάς, του κατεστημένου, της διαπλοκής και ο, τι άλλο βάπτιζαν ως πολιτικό εχθρό, διωκόμενοι δικαστικά από τον Μητσοτάκη, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου από τον πατέρα του.

Αλλά ο Κυριάκος τούς χάλασε τα σχέδια γι’ αυτό και τους βλέπετε όλους ζαλισμένους. Έχασαν τον εχθρό μπροστά από τα μάτια τους και είναι γνωστό, ιστορικά, πως η Αριστερά δεν ζει χωρίς εχθρούς. Τώρα όμως που μένουν με τον προερχόμενο από τη Δεξιά κ. Παπαγγελόπουλο στο χέρι, τι θα κάνουν;

Θα τον υπερασπιστούν και θα τον κάνουν πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ή θα τον αποκηρύξουν και θα αποδείξουν τη σκευωρία;

Πολλοί δεν συμφωνούν με την κίνηση Μητσοτάκη να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τον κ. Τσίπρα, εάν και εφόσον υπάρχουν ενδείξεις, ούτε και ο υπογράφων…

Δεν παύει όμως να αποτελεί η κίνησή του έναν ευφυή ελιγμό, που απεγκλωβίζει τη ΝΔ από την επανάληψη ενός 1989, σέρνει τον κ. Τσίπρα, επί μήνες γύρω από τις αποκαλύψεις για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και σπρώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωστρέφεια μεγάλης διάρκειας.

Είμαστε, όμως, ακόμα στην αρχή και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι τελικά θα αποκαλυφθεί στην Προανακριτική και για ποιούς.

Send this to a friend