Αθήνα

24 oC

αίθριος καιρός

Γιατί θυμήθηκαν τη μεσαία τάξη;

Είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα ακούγονται στον προεκλογικό στίβο για τη μεσαία τάξη από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα ακούγονται στον προεκλογικό στίβο για τη μεσαία τάξη από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Θα ήταν, όμως, πολύ πιο ενδιαφέροντα αν ακούγονταν νωρίτερα. Αν ακούγονταν στα χρόνια της κρίσης και ιδίως στα τελευταία, σ' αυτά του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι η μεσαία τάξη «γονάτισε» από την υπερφορολόγηση που ήταν επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα, όσο κι αν προσπαθούν τώρα τα στελέχη της να μας πείσουν κατόπιν εορτής.

Για μια παράταξη όπως η ΝΔ, είναι λογικό ν' αποτελεί βασική προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη η ανασύσταση της μεσαίας τάξης. Το ίδιο θα έπρεπε ν' αποτελεί και για το Κίνημα Αλλαγής, καθώς το ιστορικό ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αυτοί που δημιούργησαν κατ' ουσίαν τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ, ας μην ξεχνάμε αυτό: ότι αν δεν ήταν το σοκαριστικό γι' αυτούς αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τότε ίσως η μεσαία τάξη να εξακολουθούσε ν' αποτελεί όχι απλώς κάτι άγνωστο, αλλά κάτι μισητό για τον κ. Τσίπρα και τους συντρόφους του. Ναι, μισητό...

Υ.Γ. Πολύ πιο ενδιαφέροντα απ' όσα ακούγονται στην προεκλογική αντιπαράθεση για τη μεσαία τάξη είναι αυτά που ακούγονται σήμερα κι αύριο στο συνέδριο του «Κύκλου Ιδεών» με θέμα ακριβώς την ανασύσταση της μεσαίας τάξης.

Send this to a friend