Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Γκρεμίζοντας τη «NOVARTIS»

Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, είναι γιατί, η έρευνα για το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, το σκάνδαλο NOVARTIS,  οδηγείται σε κατάρρευση.

Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, είναι γιατί, η έρευνα για το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, το σκάνδαλο NOVARTIS,  οδηγείται σε κατάρρευση.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Τι συνέβη και απομειώθηκε τόσο, ώστε να μιλάμε τώρα για αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τα οκτώ από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα;

Δυο εκδοχές υπάρχου, ή η Δικαιοσύνη δεν έκανε καλά τη δουλειά της, ή δεν υπήρχαν εξ αρχής στοιχεία και παρ’ ότι το γνώριζαν, τους «τσουβάλιασαν» όλους στη δικογραφία με βάση το δόγμα «ας ασκήσουμε διώξεις και ας αθωωθούν αργότερα».

Το δόγμα αυτό, μπορεί να αποδόθηκε στον «Ρασπούτιν» της κυβέρνησης, αλλά υιοθετήθηκε, από το Μέγαρο Μαξίμου και επιβεβαιώνεται από επώνυμες καταγγελίες, της πρώην εισαγγελέως για τη Διαφθοράς κας Ράικου και του κ. Καμμένου, μετά την αποχώρηση του από την κυβέρνηση, που μιλούν για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Άλλωστε, το πολιτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την υπόθεση ήταν και είναι δεδομένο και τεράστιο. Μήπως δεν ήταν ο πρωθυπουργός που αποκάλεσε στη Βουλή  «ήρωες» τους προστατευόμενους μάρτυρες, μήπως ο κ. Τζανακόπουλος δεν επισκέφτηκε την εισαγγελία για να επισπεύσει την ανακοίνωση της δίωξης μετά το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στο Σύνταγμα, μήπως δεν υπήρξαν ειδικές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την πολιτική διαχείριση της υπόθεσης;

Φυσικά, μπορεί να πει κάποιος πως μια τέτοια ευκαιρία, που οι πολιτικοί σου αντίπαλοι είναι μπλεγμένοι σ ένα τόσο σοβαρό σκάνδαλο, δεν την αφήνεις ανεκμετάλλευτη, το ίδιο θα έκαναν και τα άλλα κόμματα. Ίσως αν υπήρχαν, έστω, αποχρώσεις ενδείξεις, ή επώνυμες μαρτυρικές καταθέσεις και όχι κουκουλοφόροι μάρτυρες.

Οι παλιές ασθένειες ενός πολιτικού συστήματος που φθίνει, που βάζει πάνω από όλα το κόμμα, την εξουσία και όχι τους πολίτες και τη χώρα, βρίσκουν τη δικαίωση τους σ’ αυτή την υπόθεση της NOVARTIS. Ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν ψήφισε ούτε ένα νόμο για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από το 2010 -2015, άφησε ατιμώρητη την εταιρία που «φέσωσε» το ελληνικό δημόσιο γιατί τον ενδιέφερε και τον ενδιαφέρει, πως «θα βάλει δυο-τρεις στη φυλακή για να πάρει τις εκλογές».

*Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος είναι δημοσιογράφος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», με τον Κώστα Μπακογιάννη, για το δήμο Αθηναίων.

Send this to a friend