Αθήνα

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η Ζωή ή Ζωίτσα του απλού κόσμου

Η μεγάλη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης Ζωή Λάσκαρη έδειξε με τον ξαφνικό θάνατό της την αγάπη που της είχε ο απλός κόσμος αυτός που η ίδια πάντα υπερασπιζόταν έστω και δεν τους γνώριζε προσωπικά.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Κάθε ηλικίας άνθρωποι πήγαν να συμπαρασταθούν στους συγγενείς της μεγάλης ηθοποιού που αναμφίβολα θα λείψει όχι καλλιτεχνικά αλλά ανθρώπινα από όλους που άφησε πίσω της.

'Άνθρωποι που γνώριζαν τη Ζωίτσα, έτσι όλοι τους την αποκαλούσαν για τον όμορφο και καλοσυνάτο χαρακτήρα της, έχουν μόνο καλά λόγια να πούνε. Το πόσο "ντόμπρα" καθαρά και διάφανα συμπεριφερόταν με όλους όποιος και αν ήταν αυτός και το πόσο στα ίσια σαν αντράκι τους αντιμετώπιζε λέγοντας ότι είχε να πει κατάφατσα είναι αυτό που τελικά έμεινε στο πέρασμά της, όπως οι περισσότεροι μαρτυρούν. Την πάντα διέκρινε η ελευθερία του λόγου της σκέψης της απόφασης.

Ούτε πίσω από την πλάτη κανενός, ούτε δίπλα μιλούσε. Είχε μια ολόλευκη αγκαλιά για όλους, και μια απίστευτη αλήθεια που θέλει αρκετή προσπάθεια για να το καταφέρεις.

Δεν είναι μόνο οι συνάδελφοί της, οι καλλιτέχνες, οι συμπρωταγωνιστές της που την αποχαιρέτησαν με μια γλυκιά ανάμνηση. Με την ίδια ανάμνηση την αποχαιρέτησε και ο απλός κόσμος που δεν την ήξερε. Που την γνώρισε μέσα από την μικρή οθόνη τη δεκαετία του 1960, και κατάλαβε ότι είναι η δική τους Ζωή, η Ζωίτσα!