Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Ο Δούκας εξαπολύει κυνηγητό εναντίον του τρομοκρατημένου Θέμελη

STIGMA

Η αξέχαστη φράση του Μητσοτάκη για τα Σκόπια

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει το όνομα που θα λάβουν τα Σκόπια ότι δεν έχει μεγάλη σημασία

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά με όλη αυτή την αντιπαράθεση που γίνεται ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη Ν.Δ για το όνομα των Σκοπίων, μόνο σοβαρή δεν είναι.  Και αντί όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν να συζητήσουν, εμείς κάναμε και πάλι το ίδιο γνωστό: Τσακωνόμαστε.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει το όνομα που θα λάβουν τα Σκόπια ότι δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί κανείς δεν θα το θυμάται σε 10 χρόνια. Η φράση αυτή αποτυπώθηκε το 1993 και είχε προκαλέσει τότε σφοδρές αντιδράσεις, αλλά μετά από τόσα χρόνια  που πέρασαν για αναρωτηθείτε που βρισκόμαστε σήμερα; .

Τώρα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάνουν ότι μπορούν για να μην είναι έτσι. Επαναφέρουν στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης  αλλά και στη μνήμη μας, ένα θέμα που βρίσκεται λίγο πριν την επίλυσή του και ειλικρινά με όλη αυτή την αντιπαράθεση δεν ξέρω ποιος μπορεί να βγει κερδισμένος.

Το θέμα του ονόματος σίγουρα δεν έχει το ίδιο πολιτικό βάρος όπως είχε τότε στη δεκαετία του 90. Με τις τεράστιες διαδηλώσεις της εκκλησίας στην Αθήνα και την  Θεσσαλονίκη αλλά και με την παραίτηση Σαμαρά στις 21 Οκτωβρίου του 1992 που κόστισε την κυβέρνηση στον Κ.  Μητσοτάκη, που έπεσε εξ αιτίας αυτού του θέματος (τυπικά) τουλάχιστον.

Σίγουρα η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται και όταν καμιά φορά γίνεται είναι μόνο ως φάρσα. Επομένως ούτε η Ν.Δ ελπίζει ότι θα πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα από το Σκοπιανό ούτε φυσικά και η κυβέρνηση μπορεί να σφυρίζει αδιάφορη μέχρι την τελική λύση την οποία προκρίνουν στον ΟΗΕ και θα την δεχτούν έτσι ώστε να πούνε και να ισχυριστούνε ότι έλυσαν ένα επιπλέον θέμα που τόσα χρόνια δεν λυνόταν.

Αλήθεια, τι θα κάνει τώρα ο Α. Σαμαράς με τη Ν.Δ αν δεχτεί κάτι που να περιλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία» ;

 

Κάηκε σαν ξεχασμένο παϊδάκι σε ψησταριά του Αγρινίου!
Ο «όχλος»
Μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη…
Ένα φάντασμα που το λένε Μπαρτσελόνα!
Πώς θα αποφύγουμε τις «παγίδες» του χιονιά
Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακού: Ένας πράσινος θρίαμβος που… χτίστηκε στο ροτέισον του Μαρτίνς