Αθήνα

28 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γρηγόρης Πετράκος για κορονοϊό: «Εγώ είμαι γραφικός και ψεκασμένος…»

STIGMA

Η αμηχανία του Τσίπρα

Μία εβδομάδα μετά την εμφάνιση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ήταν η σειρά του Αλέξη Τσίπρα. Κι ίσως να ήταν πιο σημαντική η παρουσία του από αυτή του πρωθυπουργου, δεδομένου πως δυο μήνες μόλις μετά τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε να πει περισσότερα από αυτά που πράγματι είπε.

Δείτε επίσης

Μικρός καύσωνας για την Τρίτη – Δείτε αναλυτικά που θα ανέβει η θερμοκρασία
Τροχαίο-σοκ στα Καμίνια: Οδηγός μηχανής σκοτώθηκε για να μην πέσει πάνω σε ηλικιωμένο που διέσχιζε το δρόμο

Αντιθέτως, η παρουσία Τσίπρα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον εξ ορισμού, διότι θα έδινε το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου προσωπικά. Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τις εκλογές του Ιουλίου και την ήττα του, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε μεν να φανεί θεσμικός, αλλά απευθύνθηκε αυστηρά στο εσωκομματικό του ακροατήριο και προσπάθησε να το συσπειρώσει μετά το σοκ της 7ης Ιουλίου.

Απέτυχε να ορίσει την ατζέντα που θ’ ακολουθήσει – ίσως γιατί την ατζέντα συνεχίζει να βάζει ο κ. Μητσοτάκης, με την κεκτημένη ταχύτητα και το «μήνα του μέλιτος» που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Έβγαλε, επίσης, υπαρξιακή αγωνία με το σύνθημα «είμαστε εδώ». Αλίμονο, άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα κόμμα που συγκέντρωσε σχεδόν 32% και κάθε άλλο παρά κομήτης είναι στο πολιτικό σκηνικό…

Και τέλος, έδειξε τη διάθεση να «λογαριαστεί» στο συνέδριο που θα γίνει στις αρχές του 2020. Και με τους συντρόφους του που υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνεχίσει να βγάζει… αριστερό φλας και μ’ εκείνους που θεωρούν ότι η διεύρυνση και ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό και κεντροαριστερό κόμμα περνά μέσα από την Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Τσίπρας θέλει να βάλει στο τραπέζι τους δικούς του όρους κι αυτό είναι φανερό. Απλώς δεν μπορεί να τους επιβάλλει αυτή τη στιγμή, διότι βρίσκεται σε μειονεκτική θέση.

Έως τότε, μοιραία κάθε εμφάνισή του θα είναι αμήχανη και θα απευθύνεται αποκλειστικά στο κομματικό του ακροατήριο. Όπως έγινε και το Σαββατοκύριακο που πέρασε στη ΔΕΘ.

«Ιστορική» η Συμφωνία… πρόκληση για το μέλλον της Ευρώπης
Ποιος κορονοϊός; Μόνο ο Παπανδρέου φορούσε μάσκα στη Βουλή
«Δε βαριέσαι, αδελφέ»…
Λαϊκή απαίτηση η πλήρης και μέχρι τέλους διερεύνηση των καταγγελιών για παρακρατικό, παραδικαστικό κύκλωμα
Χαμένη είναι η μάχη που δεν δόθηκε…
«Αν ίσχυε ο νόμος σας τότε, για την υπόθεση της Marfin, θα έπρεπε να είναι υπόλογοι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ & ΧΑ»