Αθήνα

9 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έξαλλος ο Παπαδάκης με Κούγια: Του έκλεισε το τηλέφωνο ο δικηγόρος – «Όταν δεν σας συμφέρει κλείνετε το τηλέφωνο κύριε Κούγια» (ΒΙΝΤΕΟ)

STIGMA

Η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη

Το περιστατικό με την επίθεση κατά των λιμενικών και του εισαγγελέα στα Εξάρχεια αναδεικνύει για μία ακόμη φορά το «άβατο» που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή.

Αναδεικνύει, όμως, κυρίως το αίσθημα της ασφάλειας που έχει χαθεί για τους πολίτες – κι αυτό ασφαλώς δεν συμβαίνει μόνο στα Εξάρχεια.

Η αντιμετώπιση του φαινομένου πρέπει να είναι προτεραιότητα για όποιον σέβεται τον εαυτό του, σε όποιο (πολιτικό) επίπεδο. Όχι με λογικές «νόμος και τάξη», αλλά όχι και με λογικές που τροφοδοτούν την ανομία και την παραβατικότητα. Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στρατιωτικό νόμο, ούτε όμως και ν’ αφήσουμε τα πάντα ανεξέλεγκτα.

Συναίνεση δεν χρειάζεται μόνο στα μεγάλα, στα σοβαρά, στα εθνικά. Χρειάζεται και στα καθημερινά. Γιατί από την καθημερινότητα ξεκινά η ζωή μας. Και το αίσθημα της ασφάλειας, σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη κοινωνία, πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ολυμπιακός: Μια νύχτα… Θρυλική! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η αξεπέραστη γοητεία των μεταγραφών… αεροδρομίου!
Κάηκε σαν ξεχασμένο παϊδάκι σε ψησταριά του Αγρινίου!
Ο «όχλος»
Μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη…
Ένα φάντασμα που το λένε Μπαρτσελόνα!