• Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου
  • 11:09

Αθήνα

16 oC

αραιές νεφώσεις

«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», αλλά την πουλήσαμε για 99 χρόνια

Η πολιτική εκμετάλλευση νεκρών ηγετών στην Ελλάδα, είναι σύνηθες φαινόμενο από κόμματα και πολιτικούς ηγέτες, κυρίως όταν υπάρχει φτώχεια οράματος, προγράμματος, επιχειρημάτων.

Η πολιτική εκμετάλλευση νεκρών ηγετών στην Ελλάδα, είναι σύνηθες φαινόμενο από κόμματα και πολιτικούς ηγέτες, κυρίως όταν υπάρχει φτώχεια οράματος, προγράμματος, επιχειρημάτων.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Ορισμένοι πιστεύουν πως έτσι, μπορούν να καλύψουν τα κενά στην πολιτική τους, γι’ αυτό, σ’ αυτές τις εκλογές παρατηρείται μεγάλης έκτασης πολιτική τυμβωρυχία, του Ανδρέα Παπανδρέου.

Βεβαίως αυτή η... τυμβωρυχία, γίνεται στο όνομα των ψηφοφόρων του παλαιού ΠΑΣΟΚ, γίνεται κατά τη διαδικασία, «διαμοιρασμού των ιματίων» , σ’ ό,τι απέμεινε, τελικά από αυτά τα «ιμάτια», μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν ο πρώτος που... έσκαψε, για να τους «κλέψει» στο όνομα του Παπανδρέου και η Φώφη Γεννηματά ακολούθησε, για να επανασυσπειρώσει τους ψηφοφόρους της , στο όνομα, πάλι του Ανδρέα .
Είκοσι τρία χρόνια μετά το θάνατό του, ο Ανδρέας γίνεται σύμβολο, ενώνει αλλά και διχάζει με εμφύλιους στην κεντροαριστερά. Η επίκληση του ονόματός του, της κληρονομιάς και των συνθημάτων του, είναι σχεδόν καθημερινή πρακτική.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα, μιμούμενος ακόμα και τη φωνή του. Στις ομιλίες του και στην πολιτική τακτική του, χρησιμοποίησε στοιχεία από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Προχθές στην Κρήτη, επικαλέστηκε το θρυλικό σύνθημα του, «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» για να μιλήσει στο θυμικό των Κρητών και να αντιδιαστείλει τη δική του πρωθυπουργία , ως ...παιδί του λαού, από τις τρεις μεγάλες οικογένειες που κυβερνούν τον τόπο στην Ελλάδα.

Μέσα στον πανικό του, δεν σκέφτηκε, καν την κορυφαία αντίφαση , να υμνεί και να μιμείται τον Ανδρέα από τη μια και από την άλλη να κατηγορεί τις πολιτικές οικογένειες, από τις οποίες και ο ίδιος Παπανδρέου, προέρχεται.

Αλλά για τον Αλέξη Τσίπρα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Ούτε καν σκέφτηκε πως χρησιμοποιώντας το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» σκάβει το δικό του ...λάκκο.

Γιατί η Ελλάδα ανήκε περισσότερο, στους Έλληνες πριν τη δική του πρωθυπουργία. Πριν εκχωρήσει στους ξένους δανειστές, την εθνική περιουσία για 99 χρόνια, πριν μειώσει με αυτό τον τρόπο, την εθνική κυριαρχία , πριν γίνει καθαρά υποχείριο των Βρυξελλών, όπως γράφει τώρα αποκαλυπτικά ο ευρωπαϊκός τύπος, πριν ανοίξει τα σύνορα και «βουλιάξουν» τα νησιά και το κέντρο της Αθήνας, απο τους παράνομους μετανάστες , προς ανακούφιση των ευρωπαϊκών χωρών που είδαν, το μεγάλο κύμα να σκάει σε άλλη χώρα, πριν φύγουν απο την Ελλάδα περισσότεροι από μισό εκατομμύριο νέοι.

Σε κάποια, από αυτά έβαλαν ...χέρι και οι προηγούμενοι , αλλά προς το παρόν ,δεν βγαίνουν στους δρόμους με συνθήματα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» μετά από μια δεκαετή κρίση, που έχουμε ξεπουληθεί ολοσχερώς στους δανειστές.

Δεν συνεχίζουν να λαϊκίζουν και να δημαγωγούν. Δείχνουν ότι έμαθαν το μάθημα τους και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ . Βεβαίως μένει να δούμε στην πράξη τι θα γίνει. Ως τότε αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η αλά καρτ εκμετάλλευση , κλοπή ,μίμηση ενός νεκρού ηγέτη, με ένα γραφικό αλλά αδίστακτο τρόπο, προκειμένου για άλλη μια φορά να ξεγελαστούν , οι ψηφοφόροι .

Send this to a friend