• Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου
  • 21:08

Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η επόμενη ημέρα του συνεδρίου

Τα χαμόγελα περίσσεψαν, η αισιοδοξία ξεχείλισε, τα χειροκροτήματα σταμάτησαν και τα φώτα έσβησαν. Το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής πλέον οδεύει στην διαχρονικότητα της ιστορίας και αυτό που έρχεται είναι η επόμενη ημέρα. Πως δηλαδή οι ιδέες του συνεδρίου, οι απόψεις των εκατοντάδων που μίλησαν και οι απόψεις που αντηλλάγησαν θα γίνουν πράξη. Αυτό θέλουν όλοι απαξάπαντες.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Πως δηλαδή όσα ειπώθηκαν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά ώστε η κοινωνία , όλοι μας,  να μπορέσουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.

Τα ωραία λόγια τα έχει χορτάσει ο κόσμος. Μας κόστισαν τα προηγούμενα χρόνια αναμφισβήτητα. Ιδίως όταν  αυτά καλύπτονται από τον μανδύα του λαϊκισμού ή όταν αυτά ηχούσαν ευχάριστα στα αυτιά μας. Τίποτε δεν πρέπει να παραπέμπει στο χθές αν θέλουμε το σήμερα και το αύριο να ζήσουμε καλύτερα. Είναι στο χέρι όλων αυτών που συγκεντρώθηκαν μέσα στην αίθουσα του ΣΕΦ και είχαν τον ίδιο στόχο. Μπορεί να έχουν διαφορετικές αφετηρίες, μπορεί να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, μπορεί ακόμη και λιγότερη πίστη. Σημασία έχει όλοι αυτοί να γίνουν ένα και όλοι αυτοί να πάνε μαζί στοχεύοντας στην αλλαγή της κοινωνίας και στην  ελευθερία της χώρας.

Για αυτό είναι κυριαρχική ανάγκη, ο κόσμος που μετείχε στο συνέδριο να πιστέψει στις δυνατότητες του χαράσσοντας μια εθνική γραμμή ίδια ,  με ενιαία μεθοδολογία , και με επιτυχία για να μπορέσει να καταφέρει ότι δεν κατάφεραν οι προγενέστεροι του.

Έχει τα εφόδια, είναι κατάλληλες οι συνθήκες υπάρχει και η όρεξη. Δεν λείπει τίποτα για το μέλλον.

Send this to a friend