Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Η ευκαιρία της Φώφης Γεννηματά

Φάνηκε κάπως στην αρχή: βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές της ΔΗΣΥ, στελέχη της ΔΗΜΑΡ, του ΚΙΔΗΣΟ, της ΕΔΕΜ, και του Ποταμιού, όλοι μαζί ο ένας δίπλα στον άλλον.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Μια ασυνήθιστη εικόνα από ένα τόσο διαφορετικό μωσαϊκό απόψεων, ιδεών και προσωπικοτήτων.

Μέσα σε λίγη ώρα όμως το μάτι σου συνηθίζει στην εικόνα , αλλά συνεχίζεις να αναρωτιέσαι : Όλοι αυτοί μαζί μπορούν; Θα τα καταφέρουν, τι είναι αυτό που τους ενώνει και τι τους χωρίζουν . Ερωτήματα απλά του κάθε μέσου Ελληνα πολίτη.

Όλοι τους είναι ξεχωριστές οντότητες με τα θετικά τους, τα αρνητικά τους τα τρωτά τους σημεία. Όλοι μας έχουμε τέτοια και αλίμονο αν δεν είχαμε.

Το ερώτημα είναι λοιπόν πως όλοι αυτοί θα γίνουν ένα και θα αντιταχθούν απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Νέα Δημοκρατία. Μπορούν; Θέλουν; Είναι ικανοί; Θα έχουν αποτέλεσμα; Θα τα καταφέρουν να αλλάξουν την ιστορία;

Σίγουρα κανείς δεν περιμένει πως από την πρώτη ημέρα το «ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» θα δημιουργήσει θετικά ερείσματα στην κοινωνία. Ωστόσο τα πρώτα σημάδια είναι ενθαρρυντικά και μένει να δούμε στο τέλος τι τελικά θα γίνει.

Το θέμα είναι όχι μόνο σε εκείνους που καλούνται να συνθέσουν τις αντιθέσεις τους και να κάμψουν τους ανταγωνισμούς τους, το θέμα είναι και η ηγεσία τι θέλει να κάνει και πώς θέλει να το κάνει.

Η περίπτωση της Φώφης Γεννηματά είναι μια διαφορετική περίπτωση. Είναι αρχηγός σε ένα κόμμα που καλείται πρώτα απ όλα να μάθει να συνυπάρχει με άλλα κόμματα, κινήσεις, και στελέχη από άλλους, διαφορετικούς χώρους που έφτιαξαν το καινούργιο.Το πρώτο στάδιο να μπούνε κάτω από την ίδια στέγη όλοι μαζί πέτυχε. Είναι δικό της κατόρθωμα και όλοι της το αναγνωρίζουν.

Το θέμα είναι από εδώ και πέρα πως θα καταφέρει η ίδια να ισορροπήσει πάνω σε τεντωμένο σχοινί ώστε να μην θιγεί κανείς στη λειτουργία του νέου φορέα που δημιουργείται.

Η κα. Φώφη Γεννηματά, είναι ένας πολιτικός που δεν το βάζει εύκολα κάτω, ξέρει να δίνει μάχες τις οποίες πολλές από αυτές, τις κερδίζει, είτε είναι πολιτικές είτε ανθρώπινες, το έχει αποδείξει άλλωστε.

Και επειδή ως άνθρωπος και ως γυναίκα διαθέτει υπομονή και επιμονή, έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει αυτό που ξεκίνησε όταν κανείς στην αρχή δεν την πίστευε. Μπορεί να πετύχει αυτό που ξεκίνησε για να ενοποιηθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς που τόσα χρόνια είναι σε κομμάτια διάσπαρτα εδώ και εκεί.

Ίσως τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός, η Φώφη Γεννηματά να δείξει τις ικανότητες που διαθέτει στη σύνθεση και την πρόσθεση των αντιλήψεων, των προτάσεων, των ιδεών και των αποτελεσμάτων.

Είναι η ευκαιρία της, είναι η ευκαιρία όλων…

Send this to a friend