Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορονοϊός: «Ακούμε τους ασθενείς να φωνάζουν, σας παρακαλώ λυτρώστε με» – Συγκλονιστική μαρτυρία διευθύντριας της ΜΕΘ

STIGMA

Η… κυρία Τασία, ο Πογιάτος, ο Αλαφούζος!

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλός ασχολείται με τη… μαγειρική στον Παναθηναϊκό και δίνει μια συνταγή της θρυλικής μαγείρισσας!

Δείτε επίσης

Εξομολόγηση Άγγελου Παπαδημητρίου: Υπήρξα πολύ τυχερός στα καλλιτεχνικά, αλλά όχι στα συναισθηματικά
Κακοκαιρία: «Ποτάμια» οι δρόμοι στην Κέρκυρα (BINTEO)

Η θρυλική Τασία, γερό… brand name στη μαγειρική, δεν θα έβαζε ποτέ μαθητευόμενο μάγειρα στο μαγαζί της στο Φισκάρδο ακόμα κι αν της ορκιζόταν ο… Μποτρίνι ότι ο νέος που θα προσλάβει είναι εξαιρετικός, πολυτάλαντος και θα γίνει μεγάλος σεφ.

Η Τασία –κι ο καθείς που σέβεται τον εαυτό του- δεν θα έκανε ποτέ πειράματα «στου κασίδη το κεφάλι». Δεν προχωράνε τα –κάθε είδους- σημαντικά μαγαζιά με πειράματα.

Άντε να πείτε του Λευτέρη Λαζάρου –Βαρούλκο και… κάτσε καλά!- να βάλει βασικό στην κουζίνα του κάποιον απλώς φέρελπι επειδή… έτσι του είπε κάποιος.

Ο Ντάνι Πογιάτος –που δεν είναι από την Κεφαλονιά, όπως δεν είναι και κανονικός προπονητής ακόμα- θα γίνει… θρυλικός επειδή πρόλαβε να απολυθεί μετά από μόλις τρία ματς στον πάγκο του Παναθηναϊκού: ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0, ισοπαλία 1-1 με τη Λάρισα, ήττα 0-1 από τον Άρη.

Μόνο ο Ρόνι Άλεν πριν 40 χρόνια (!) είχε απολυθεί από τον Γιώργο Βαρδινογιάννη μετά από τρία ματς, αλλά είχε προλάβει να χαρεί τη νίκη.

Όμως ο Πογιάτος δεν άνοιξε την πόρτα και μπήκε! Κάποιος τον έφερε, κάποιος τον δέχτηκε, κάποιος αποφάσισε ότι αυτός ο τεχνικός ακαδημιών και νέων μπορεί να αναλάβει άνετα τον Παναθηναϊκό και να τον οδηγήσει στο δρόμο των επιτυχιών!

Ο Ισπανός όμως, μπροστά στις μεγάλες ευθύνες, έτρεμε σαν το ψάρι. Όπως θα έκανε κι ο μαθητευόμενος μάγειρας ενός εστιατορίου με αστέρια Michelin!

Η ομάδα έχανε κι εκείνος –από το φόβο του- έβαζε… αμυντικό στο τέλος του αγώνα!

Πέντε φορές τον στήριξε ο Γιάννης Αλαφούζος, που προσπαθεί να παραστήσει τον… Λευτέρη Λαζάρου. Σεφ!

Μπορεί και τα δύο να θέλουν ειδικές γνώσεις, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει εστιατόριο. Ούτε καν χασαποταβέρνα!

Και προσέξτε το αλαλούμ: ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού τον στήριξε και τελικά τον έδιωξε αφού χάθηκε μία ολόκληρη εβδομάδα, αυτή της διακοπής του πρωταθλήματος!

Ο κύριος Αλαφούζος καθάρισε σαν… αυγό τον Γιώργο Δώνη που κατά γενική ομολογία συμμάζεψε την ομάδα δημιουργώντας προοπτικές, εμπιστεύτηκε τον Πογιάτος, για να τον διώξει μετά από μόλις τρία παιχνίδια!

Αυτό λέγεται… σαλάτα ρόκα! Σαν το έργο του τεχνικού διευθυντή, του Τσάβι Ρόκα, που δημιούργησε μια άνοστη σαλάτα.

Έτσι ο άνθρωπος που έφερε στον Παναθηναϊκό τον Στραματσόνι, τον Φάμπρι και τον Πογιάτος, ο Γιάννης Αλαφούζος δηλαδή, έκανε ΚΑΙ τον τεχνικό διευθυντή, κλείνοντας μόνος του τη μεταγραφή του Μαουρίτσιο.

Το αποκάλυψε ο ίδιος ο μάνατζερ του παίχτη:

«Πριν 3-4 μέρες πίναμε καφέ σε μαγαζί της Κρήνης και με πήρε τηλέφωνο ο κ. Αλαφούζος και μου είπε ‘πάρε το αεροπλάνο μαζί με τον πελάτη σου και ελάτε στην Αθήνα. Εγώ μίλησα με τον βασικό του ατζέντη, μετά ο Ζοσέ πέρασε τεστ κορωνοϊού και όλα πήγαν καλά και ο παίκτης ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό»

Αφού λοιπόν ο κύριος Αλαφούζος θέλει να έχει ενεργή συμμετοχή, τι τον θέλει τον τεχνικό διευθυντή;

Μήπως μίλησε κι ο ίδιος με τον (πιθανότατα επόμενο προπονητή) Λάζλο Μπόλονι;

Κάπως έτσι κύλησαν τα πράγματα, όπως είχαν κυλήσει σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Κάθε πρότζεκτ που έδειχνε να έχει προοπτικές (όπως η περίπτωση Δώνη), διαλυόταν βίαια! Κι όπως είχε πει δημόσια ο Έλληνας τεχνικός, ο μεγαλομέτοχος δεν απαντούσε καν στα τηλεφωνήματα που του έκανε!

Η Τασία από την άλλη, δίνει μια ξεκάθαρη συνταγή για την ξακουστή της κρεατόπιτα:

Tσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, ψιλοκομμένα, και το κρέας. Τα σβήνουμε με το κρασί, όπου έχουμε διαλύσει την ντομάτα πελτέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, νερό και τα χορταρικά. Bράζουμε το κρέας για μιάμιση με δύο ώρες. Εξαρτάται από το κρέας. Υπολογίζουμε να μείνει λίγο ζουμί. Ρίχνουμε το ρύζι και σβήνουμε τη φωτιά.

Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο και βάζουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα, αλείφοντάς τα όλα με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 1 ώρα. Όταν τα φύλλα ξεκολλούν από τις άκρες του ταψιού, η πίτα είναι ψημένη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Mόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, τη σκεπάζουμε με πανί για 1 ώρα. Η κρεατόπιτα είναι ένα καταπληκτικό φαγητό που αρέσει σε όλους.

Το κρέας μπορεί να είναι μοσχαρίσιο ή αρνίσιο. H κλασική κεφαλλονίτικη πίτα γίνεται από τράγο. Θέμα γούστου είναι τι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, λέει η Τασία.

Όμως οι ομάδες δεν είναι θέμα γούστου…

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Κατερίνα Ζαρίφη: Γιατί χώρισε με τον Γιάννη μετά από 9 χρόνια σχέσης

Τατόι: Οι νεόνυμφοι έμειναν «κόκκαλο» όταν τους ζήτησε να ποζάρει μαζί τους ο πρωθυπουργός (vid)

Γάμος Ζουγανέλη – Δημητρίου: Εικόνες από τη ρομαντική τελετή – Με άμαξα οι νεόνυμφοι στη δεξίωση

Δύο μέτρα και δύο σταθμά
Ένα… σύστριγγλο για τη Βουλή!
Ο Νίκος Παπανδρέου γράφει στο TheCaller για τους δημιουργούς της εποχής μας, που συχνά αγνοούνται
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Έχεις Φορτούνη, έχει κι αποτέλεσμα!
Η θλίψη για τη βαρκούλα Μαργαρίτα-Μαργαρώ…
Νίκος Παπανδρέου: Ποιο ξόρκι θα διώξει τον κορονοϊό;