Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης

STIGMA

Η Κριστίν τώρα μάς τα λέει καθαρά…

Τελικά η Κριστίν Λαγκάρντ επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζαμε. Ότι εκείνοι που επέβαλαν στην κυβέρνηση Τσίπρα το αποκαλούμενο τέταρτο μνημόνιο, με τα υψηλά πλεονάσματα 3,5%, ήταν οι… φίλοι μας οι Ευρωπαίοι και όχι το «δαιμονικό» ΔΝΤ.

Δείτε επίσης

Ταξίδι στις Βρυξέλλες με ξεναγό τον Αλέξη Γεωργούλη – Πέντε τυχεροί, όλα πληρωμένα! (vid)
Διέψευσε ο Κρεμαστινός ότι αποχωρεί από το ΚΙΝΑΛ! «Εγώ αισθάνομαι ότι είμαι ΠΑΣΟΚ»

Αντίθετα με τους «φίλους» μας, το ΔΝΤ θεωρούσε το στόχο του 3,5% «υπερβολικό που ασκεί υπερβολική πίεση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», όπερ και εγένετο.

Μάθαμε επίσης ότι η ανάπτυξη της χώρας το δεύτερο τρίμηνο δεν άγγιξε το 2%. Κινήθηκε στο 1,9% και το χειρότερο είναι πως αναθεωρήθηκε προς τα κάτω η ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου και έγραψε 1,1% από 1,3% που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Όλα αυτά δείχνουν την εικόνα μιας «χλωμής» οικονομίας, που προσπαθεί, αλλά αδυνατεί να ξεφύγει από τη μιζέρια.

Πριν μερικά χρόνια, στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης μάς μιλούσαν για τη θεωρία του ελατηρίου στην οικονομία. Όσο πιο πολύ το πιέζεις, μάς «πιπίλιζαν» το μυαλό, τόσο πιο ψηλά θα εκτιναχθεί, έτσι θα συμβεί και με την ανάπτυξη.

Και το μεν ΑΕΠ συμπιέστηκε κατά 25% τα χρόνια της κρίσης, αλλά ρυθμούς ανάπτυξης που να μπορούν να καλύψουν σύντομα αυτή την πτώση δεν είδαμε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Και ένας λόγος είναι τα υπερβολικά πλεονάσματα που αποδέχτηκε ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Τσακαλώτο χωρίς κουβέντα.

Τώρα η κα Λαγκάρντ μάς αποκαλύπτει ότι θα έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερα ακόμα και στο 1,5%, που σημαίνει σε απλά μαθηματικά ότι θα μπορούσαν να μένουν στην αγορά 2 έως 3 δισεκατομμύρια ετησίως – αν προσθέσει κανείς και τα υπερπλεονάσματα Τσίπρα- ποσά που θα ενίσχυαν τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας .

Η νέα κυβέρνηση έχει βασικό στόχο να καλύψει τη χασούρα των τελευταίων δέκα ετών. Δείχνει να κινείται στο χώρο της οικονομίας με λογική ανάπτυξης για όλους και όχι με τη λογική των επιδομάτων για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η παλαιοκομματική τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης και η υποχωρητικότητά της απέναντι στους ευρωπαίους «φίλους» της, που την ανάγκασαν ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους να βάλει σε υποθήκη για 99 χρόνια, κατέστησε άκυρη τη θεωρία του ελατηρίου και της εκτίναξης της οικονομίας. Η ίδια προτίμησε τη λογική της ληστρικής φορολογίας και της επιδοματοποίησης της πολιτικής, αντί της ανάπτυξης.

Αυτό έγινε αντιληπτό από τους ψηφοφόρους αρκετά νωρίς και όταν ήρθε η ώρα αποκαθήλωσαν την κυβέρνηση αλλά και το σύστημα Τσίπρα σε τέσσερις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Τώρα θα κριθεί η νέα κυβέρνηση, αν μπορεί να κινήσει την οικονομία σε ρυθμούς 3 και 4 %, όπως μας έχει υποσχεθεί.

Ο στόχος της Τουρκίας και η σιωπή
Ο εφησυχασμός και η χαλαρότητα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εξάπλωση του Κορωνοϊού!
«Ιστορική» η Συμφωνία… πρόκληση για το μέλλον της Ευρώπης
Ποιος κορονοϊός; Μόνο ο Παπανδρέου φορούσε μάσκα στη Βουλή
«Δε βαριέσαι, αδελφέ»…
Λαϊκή απαίτηση η πλήρης και μέχρι τέλους διερεύνηση των καταγγελιών για παρακρατικό, παραδικαστικό κύκλωμα