• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 23:14

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η μονταζιέρα του Κουβέλη

Την αλήστου μνήμης... μονταζιέρα θυμήθηκε τώρα ο Φώτης Κουβέλης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να μας πείσει ότι τάχα δεν είπε αυτό που πραγματικά είπε: ότι δεν έχουν δα και τόση σημασία οι 92 νεκροί στο Μάτι, αλλά μόνο η έξοδος από τα μνημόνια...

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Δυστυχώς για τον ίδιο, το είπε. Ενσυνείδητα. Διότι εκφράζει απόλυτα την κυβέρνηση που επέλεξε να υπηρετεί. Αυτό είναι το σχέδιο: οι φιέστες για την έξοδο από τα μνημόνια. Απλώς οι νεκροί «θόλωσαν» την εικόνα, όπως είπε και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Παύλος Πολάκης.

Καμία μονταζιέρα και κανένας δημοσιογράφος δεν διαστρέβλωσαν λοιπόν τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, ο οποίος επέλεξε αυτή τη θέση - δηλαδή να γίνει πολιτικός υφιστάμενος του Πάνου Καμμένου - μόνο και μόνο για να επιστρέψει στο προσκήνιο. Και κατάφερε με καθυστέρηση να εξαργυρώσει τη στήριξή του προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ας μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε από τις παραμονές της προεδρικής εκλογές του 2014. Το πώς και γιατί, είναι γνωστό. Σε όλους.

Η μόνη μονταζιέρα λοιπόν είναι αυτή που έκανε τον ίδιο άνθρωπο που κάποτε πλασαριζόταν ως υποψήφιος ηγέτης της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς - και που ένιωθε την άνεση να απορρίπτει κινήσεις και πρωτοβουλίες, όπως αυτή των «58», ή να σνομπάρει το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά του Ευάγγελου Βενιζέλου - να είναι τώρα «υπάλληλος» του Καμμένου στο Πεντάγωνο και να κουνάει το δάχτυλο σε όσους αμφισβητούν τον Τσίπρα.

Κρίμα.

Send this to a friend