Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η πιο... τουριστική προεκλογική περίοδος ever!

To αποτέλεσμα της βραδιάς των Ευρωεκλογών, ως γνωστό έφερε και άμεσες εξελίξεις όσο αφορά τις εθνικές εκλογές, οι οποίες από τον Οκτώβριο… μεταφέρθηκαν στις 7 Ιουλίου.

To αποτέλεσμα της βραδιάς των Ευρωεκλογών, ως γνωστό έφερε και άμεσες εξελίξεις όσο αφορά τις εθνικές εκλογές, οι οποίες από τον Οκτώβριο… μεταφέρθηκαν στις 7 Ιουλίου.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Έτσι για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας στήνεται κάλπη (όχι για δημοψήφισμα) στην «καρδιά του καλοκαιριού». Με τα... μπάνια του λαού (αγαπημένη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου) σε εξέλιξη, με τα σχολεία να έχουν τελειώσει, με τους εργαζομένους να έχουν κανονίσει τις καλοκαιρινές τους άδειες και άλλους ήδη να βρίσκονται σε περίοδο διακοπών!

Οι παραλίες είναι γεμάτες, κυρίως τα Σαββατοκύριακα και είναι φανερό πως σε καμία περίπτωση ο «εκλογικός πυρετός» δεν θυμίζει κάτι από τα παλιά... Η πλειοψηφία άλλωστε θεωρεί είτε λιγότερο, είτε περισσότερο το αποτέλεσμα της κάλπης προδικασμένο με μοναδικό ενδιαφέρον να αφορά την τελική διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφορετικός άλλωστε είναι και ο τρόπος που έχουν επιλέξει να πορευτούν οι υποψήφιοι στην συγκεκριμένη «τουριστική προεκλογική περίοδο». Είτε αφορά τους προέδρους των κομμάτων, είτε τους υποψηφίους βουλευτές. Η επικοινωνία έχει μπει για τα καλά στο... κόλπο.

Η λογική των μεγάλων συγκεντρώσεων σε μια κεντρική πλατεία πόλης μοιάζει πια ξεπερασμένη. Πλέον κυριαρχεί το «κάδρο». Με φόντο την θάλασσα, με φόντο ένα κάστρο στο λιμάνι, με φόντο ένα ιστιοπλοϊκό που κάνει την βόλτα του. Άκρως καλοκαιρινά σκηνικά.

Όμως και οι συναντήσεις των υποψηφίων βουλευτών με τον κόσμο είναι... διαφορετικές. Ειδικά όσες γίνονται σε νησιά ή παραθαλλάσιες περιοχές. Η εικόνα να μοιράζει κανείς εκλογικό υλικό με τις θέσεις του σε ανθρώπους που φοράνε μαγιό και σαγιονάρες δεν είναι και η πλέον συνηθισμένη.

Να κάνει κάποιος ομιλία σε ένα καφέ δίπλα στην θάλασσα και κόσμο να πηγαινοέρχεται με άμμο στα πόδια. Κι όμως είναι η καθημερινότητα των τελευταίων εβδομάδων. Εκατοντάδες υποψήφιοι σε όλη την χώρα πασχίζουν για ένα πράγμα: Στην πιο... τουριστική προεκλογική περίοδο ever, οι ψηφοφόροι την Κυριακή των εκλογών να ασκήσουν το δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο... κολύμπι! Δύσκολο; Θα φανεί στην κάλπη και στην αποχή.

Send this to a friend