• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 15:11

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η πυρηνική βόμβα της Ιταλίας

Ακροδεξιοί , λαϊκιστές , νεοφιλελεύθεροι , ξενοφοβικοί , εθνικιστές … όλα θα τα έχει η νέα ιταλική κυβέρνηση  αν συσταθεί και θα  αποτελεί πλέον ίσως την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση στους κόλπους της Ε.Ε.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Το κίνημα των πέντε αστέρων με τον Λουίτζι Ντι Μάιο και η Λέγκα ακροδεξιά του Ματέο Σαλβίνι  που πρόκειται να φτιάξουν  κυβέρνηση  φοβίζει ολόκληρη την Ευρώπη. Φοβίζουν οι θέσεις που κατά καιρούς έχουν ανάπτυξη δίχως οι περισσότεροι από δαύτους να έχουν εργαστεί ποτέ τους, ή οι απόψεις που υιοθετούν στο μεταναστευτικό έχοντας έτοιμες τις βάρκες για να απομακρύνουν κάθε τι που δεν θεωρούν δικό τους. Όλοι αυτοί θέλουν πρωθυπουργό τον κ. Κόντε , Τζιουζέπε Κόντε με  αμφιλεγόμενο βιογραφικό , καμία εμπειρία και καθόλου ίχνος συναισθήματος. Με άλλα λόγια ένας απλός καθηγητής νομικής που καλείται απλά και μόνο να βγάλει τη δουλειά.

Να ενισχύει δηλαδή των ευρωσκεπτικισμό στη Ευρώπη , να στηρίξει τη διάλυση της στην ουσία και να συμπαρασύρει και άλλες χώρες κράτη της Ε.Ε να ακολουθήσουν τον δρόμο του. Το πρώτο τεστ θα γίνει τώρα τον Ιούνιο στη σύνοδο κορυφής όπου Γερμανία και Γαλλία θα δοκιμάσουν τις αντοχές εκείνων που δεν καλοβλέπουν με θετικό μάτι τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη αλλά και τη δημοκρατία της. Θα παρακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι, τη συμπεριφορά της Ιταλίας που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο όριο ισορροπώντας ανάμεσα στη πρόοδο και τη συντήρηση , τις μεταρρυθμίσεις ή την οπισθοχώρηση.

Send this to a friend