Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

Η σκούπα και η… λεκάνη του Πιτίνο!

Γέμισε το βράδυ το διαδίκτυο από… σκούπες, όλων των λογιών τις σκούπες, δαπέδου και οροφής!

Γέμισε το βράδυ το διαδίκτυο από… σκούπες, όλων των λογιών τις σκούπες, δαπέδου και οροφής!

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος

Ήταν η πλακίτσα των απανταχού «αλλόθρησκων» για τη «σκούπα» της Ρεάλ επί του Παναθηναϊκού, αυτό το εμφατικό 3-0, το οποίο, ναι, μοιάζει με «ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε».

Ήταν στην πραγματικότητα το χρονικό το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αποκλεισμού, αφού, για να είχε αποτραπεί, έπρεπε -με την υπερβολή του- να είχε έρθει από τη Ναζαρέτ ο Ιησούς!

Η διαφορά κλάσης, ποιότητας και βάθους των δύο ομάδων ήταν τόσο μεγάλη, ώστε μόνο με θαύμα θα μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση.

Ίσως ούτε με θαύμα! Πώς θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να κάνει τρεις νίκες επί της Ρεάλ;

Κι όχι γιατί μετράει οκτώ συνεχόμενες ήττες αλλά επειδή πολύ απλά δεν μπορεί να την κοντράρει.

Και το είπε ξεκάθαρα αυτός ο ακομπλεξάριστος τύπος, ο χορτασμένος σε όλα Ρικ Πιτίνο.

«Αν παίζαμε 15 παιχνίδια, άντε να τη νικούσαμε δύο-τρεις φορές…»

Αυτό το θαύμα που λέγαμε, ο Παναθηναϊκός το άγγιξε στο πρώτο παιχνίδι στη Μαδρίτη, όταν έχασε στα τελευταία 14 δευτερόλεπτα με 75-72 με τις βολές του Φακούντο Καμπάτσο. Κι ήταν… μπάτσο, αφού ο Παναθηναϊκός κρατούσε την τύχη στα χέρια του αλλά… του γλίστρησε!

Αφού δεν έγινε εκεί το break ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε την κόντρα. Στο δεύτερο παιχνίδι κατέρρευσε, κι έτσι, στην Αθήνα πια, έπρεπε να γίνει και το θαύμα της Κανά και όλα τα υπόλοιπα μαζί!

Άρα η «σκούπα» ήταν και αναμενόμενη και απολύτως λογική.

Αλλά ο Παναθηναϊκός ούτε για τα… σκουπίδια είναι κι ούτε πετάει στα σκουπίδια την τεράστια προσπάθειά του, στην ουσία μια τεράστια υπέρβαση.

Λίγες εβδομάδες πριν όλοι τον θεωρούσαν αποκλεισμένο!

«Οι πιθανότητες για τα playoffs ήταν ελάχιστες. Οι παίκτες μου έδωσαν τα πάντα για να τα καταφέρουν. Αγαπώ τους πάντες εδώ. Τον κόσμο, τον ιδιοκτήτη, που είναι παθιασμένος, τον GM, τον Μάνο, τους παίκτες, όλους», είπε ο Ρικ Πιτίνο, που δεν είχε λόγο να μασήσει τα λόγια του.

«Χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα. Ξεκάθαρο»

Κι επειδή αυτός ο χορτάτος άνθρωπος είναι άνετος σε όλα, δεν δίστασε να κάνει και τη δική του πλάκα:

«Έχω ένα μικρό γραφείο, που αλλάζω ρούχα. Όλη τη σεζόν τους παρακαλώ να το καθαρίσουν. Ίσως δεν πρέπει να το πω αυτό. Υπήρχαν παντού χαρτιά και ένα πρόβλημα στο μπάνιο, έσπαγε η λεκάνη. Μετά τα playoffs τα καθάρισαν και έφτιαξαν την τουαλέτα. Έπρεπε να μπούμε στα playoffs για να γίνουν αυτά. Τους ευχαριστώ. Ίσως την κλέψω αυτή τη θέση και την πάρω μαζί μου, μαζί με τα τρόπαιά μου».

Ο Παναθηναϊκός του Πιτίνο έκανε βήματα. Κι αυτά μπορούν να γίνουν περισσότερα στο μέλλον. Αρκεί να ακολουθήσουν οι σωστές κινήσεις.

Send this to a friend