Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Η βία είναι το ίδιο νόμισμα και στις δυο πλευρές

Η βία είναι μία απ´όπου και αν προέρχεται είτε είναι βία με αριστερή αφετηρία είτε βία από δεξιά. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Η βία είναι μία απ´όπου και αν προέρχεται είτε είναι βία με αριστερή αφετηρία είτε βία από δεξιά. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Βαγγέλης Γιακουμής

Το αναφέρουμε αυτό διότι τα στελέχη οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν στόχος από ομάδες φοιτητών που πιθανών κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή αν θέλετε πιο αριστερά από την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ όταν πήγαν στον ιερό χώρο του Πολυτεχνείου να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη των παιδιών που μαρτύρησαν για να διώξουν τη μαρτυρική χούντα του Παπαδόπουλου.

Η επίθεση που δέχθηκαν οι κυβερνητικοί και κομματικοί αξιωματούχοι, στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, σίγουρα είναι καταδικαστέα απ όλους μας θέλω να πιστεύω. Δεν είναι αποδεκτά από την σημερινή κοινωνία  ή από τους ανθρώπους με όποιες πολιτικές καταβολές και αν έχουν ή εκφράζουν τέτοια φαινόμενα . Είναι η ίδια βία που είχε επιβληθεί σωματική, λεκτική, ψυχολογική και πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Τότε που στο σύνθημα “κάτω οι προδότες και οι κλέφτες”, ο τότε αντιπολιτευτικός ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωνε στις πλατείες των δήθεν αγανακτισμένων πολιτών, ακόμη και κρεμάλες όπως θυμάστε για τους μνημονιακούς. Όπου τους έβρισκαν τους κυνηγούσαν μέχρι τέλους , δεν μπορούσαν να εμφανιστούν πουθενά ούτε αυτοί που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ ούτε από τη ΝΔ.

Η βία εναντίον τους ήταν καθημερινό φαινόμενο ενώ περιστατικά όπως στην Ηλιούπολη σε ομιλίες των τότε κυβερνητικών, ή στο Ίλιον, γινόταν κανονική σύρραξη. Τότε κανείς δεν καταδίκαζε τα επεισόδια αυτά, ήταν περίπου κάτι σαν δίκαιη τιμωρία. Η σημερινή κυβέρνηση τα στελέχη της που τότε ήταν αντιπολίτευση, δέχθηκαν την επίθεση όπως ακριβώς γινόταν και τότε. Βρέθηκαν δυστυχώς στην ίδια θέση με εκείνους τους υπουργούς που τους κυνηγούσαν. Όμως  αυτή τη φορά ευτυχώς η βία αυτή καταδικάστηκε απερίφραστα απ´ όλους.

Κατάλαβαν ωστόσο οι σημερινοί κυβερνώντες ότι η βία είναι βία απ όπου και αν προέρχεται και πως δεν πρέπει να ακολουθείται από κανέναν. Όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες και επειδή πάντα συμβαίνει αυτό, είναι καλό, παρόμοια φαινόμενα και περιστατικά και  να αποφεύγονται και πολύ περισσότερο να μην οργανώνονται ούτε και να μεθοδεύονται από κανέναν και για τίποτα.

Send this to a friend