• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 01:46

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η χαρμολύπη της κυβέρνησης

Απ’ όλα έχει η κυβέρνηση. Και χαρά και λύπη. Την χαρά την δείχνει και τη λύπη φροντίζει να την κρύβει πολύ καλά. Χαρά γιατί κατά τα λεγόμενά της κερδίζει στο Σκοπιανό με τη συμφωνία, και λύπη γιατί αναγκάζεται να ψηφίσει και νέα μέτρα όχι γιατί δεν τα ήθελε, αλλά γιατί προκλήθηκε ανάλογη ανάγκη εξ αιτίας της οικονομικής πολιτικής της πρώτης περιόδου.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Βέβαια , η συμφωνία, ή μάλλον όλη η αντίδραση συνολικά που έχει προκληθεί γύρω από το όνομα και τη συμφωνία κρύβει πολύ καλά το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα δηλαδή περικοπές στις συντάξεις και μειώσεις στο αφορολόγητο από το 2020.

Αναδεικνύεται ωστόσο, ότι σε μείζον θέμα για πολλούς είναι τα μέτρα και επειδή τα μέτρα που θα ψηφίσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι σοβαρότερα και σημαντικότερα από τα θέματα γύρω από το όνομα των Σκοπίων, η κυβέρνηση «σκεπάζει» με το Σκοπιανό τις όποιες αντιδράσεις σημειώνονται. Τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων.

Αφήνει να αναδεικνύονται οι φωνές που λένε ότι δεν συμφωνούν με την σχετική εξέλιξη, τη βοηθά και η Νέα Δημοκρατία δεόντως με την πρόταση μομφής που θέλει να καταθέσει εναντίον της και μια χαρά όλα.

Δηλαδή προσέξτε τι θα γίνει. Θα ψηφιστεί την Πέμπτη το νομοσχέδιο με τα μέτρα και την Παρασκευή θα γίνει συζήτηση όχι για τα μέτρα αλλά για τη συμφωνία των Σκοπίων. Αν δε, κατατεθεί και η πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, τότε επί τρείς ημέρες η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να «θαφτούν» οι εντυπώσεις και όλη η συζήτηση για τις επιπτώσεις μέτρων, αντιμέτρων, περικοπών στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου.

Από την μία δηλαδή η κυβέρνηση χαίρεται που κατάφερε μέσω Σκοπίων να κρύψει τα μέτρα, και από την άλλη, λυπάται που ψηφίζει και νέες περικοπές στους συμπολίτες μας.

Send this to a friend