Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η ζωντανή μνήμη

Λένε ότι λαός που δεν έχει μνήμη, δεν έχει και μέλλον. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς χώρους και τους υποστηρικτές τους.

Λένε ότι λαός που δεν έχει μνήμη, δεν έχει και μέλλον. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς χώρους και τους υποστηρικτές τους.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Εν προκειμένω, το ποιος εκπροσωπεί αυθεντικά την Κεντροαριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία εξακολουθεί ν' αποτελεί επίδικο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής.

Κι ένας από τους λόγους γι' αυτό είναι πως το ΚινΑλ «ξέχασε» τις ρίζες του κι επιτρέπει στον Αλέξη Τσίπρα και τους υποστηρικτές του να οικειοποιούνται την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου και του ιστορικού ΠΑΣΟΚ. Μοναδική εξαίρεση πράγματι η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ΚινΑλ στα εκατόχρονα της γέννησης του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Όμως, μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, οι οποίες είναι εξίσου κρίσιμες για το ΚινΑλ όσο και για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου πως από την επίδοσή του εξαρτώνται πολλά για το μέλλον του, φαίνεται πως λησμονεί ξανά τις ρίζες του. Δεν αρκούν μόνον τα συνθήματα για να μη στρίψει το τιμόνι δεξιά...

Κι είναι εντυπωσιακό πώς κατάφερε να συμπυκνώσει αυτή την ιστορική μνήμη και τις ρίζες της παράταξης και να ξυπνήσει τα αντανακλαστικά της ο Γιώργος Καμίνης - ο οποίος είναι γνωστό πως ούτε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ούτε είχε ασχοληθεί ενεργά ως και πριν από δυο-τρία χρόνια με την κεντρική πολιτική σκηνή, αφού και ως δήμαρχος Αθηναίων είχε υπερκομματικό προφίλ.

Το σποτάκι του κ. Καμίνη στο Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμπυκνώνει μέσα σε 63 δευτερόλεπτα τη μνήμη, τις αξίες και τις αρχές της Δημοκρατικής Παράταξης. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη ως τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη Φώφη Γεννηματά.

Και το μήνυμά του; «Όσοι βάλαμε πλάτη στα δύσκολα είμαστε εδώ. Επιστρέφουμε».

Send this to a friend