Αθήνα

2 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Παρακολουθώ με έκπληξη τις δηλώσεις της Μπεκατώρου…»: Η επιστολή παραίτησης του Αδαμόπουλου στον Καπράλο

STIGMA

Υγειονομικοί πόσων ταχυτήτων;

To τρένο του εμβολιασμού έχει ξεκινήσει τόνισε κατά τη χθεσινή ενημέρωση των συντακτών υγείας, η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ποιοι θα είναι όμως οι επιβάτες;

Ιατρικοί Σύλλογοι και Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία πήραν πρώτοι το «εισιτήριο» επιβίβασης στο τρένο του εμβολιασμού μετά το προσωπικό των δημοσίων δομών υγείας.

Οι οδοντίατροι τόνισαν ότι, λόγω της δημιουργίας αερολύματος κατά την εκτέλεση της εργασίας τους αλλά και της εγγύτητας με το πρόσωπο του ασθενούς βρίσκονται ψηλά στη λίστα των υγειονομικών που κινδυνεύουν να νοσήσουν από κορονοϊό κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

«Πρώτο ανάχωμα για την διάδοση του ιού και το πρώτο βήμα για την μετά COVID-19 εποχή», χαρακτήρισαν τον εμβολιασμό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Λάρισας, ζητώντας άμεσο προγραμματισμό εμβολιασμού όλων των ιατρών του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα με προτεραιοποίηση βάσει ηλικίας και συννοσηροτήτων.

«Εμβολιάζουν συναδέλφους του δημοσίου που δεν είναι πάνω από 35 ετών, καθ’ όλα υγιείς και ιδιώτες συνάδελφοι μεγάλοι σε ηλικία, με υποκείμενα νοσήματα ούτε και ξέρουν πότε και αν θα το κάνουν σύντομα», σχολίαζε στις 8 Ιανουαρίου γνωστός παιδίατρος. Και οι φωνές εισακούστηκαν. Την ίδια ημέρα, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως αμέσως μετά τους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων θα εμβολιαστεί το προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών, οι ιδιώτες γιατροί και οι οδοντίατροι.

Κι ένα νέο τσουνάμι αντιδράσεων ξεκίνησε, με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής να «σέρνει τον χορό» με μία σκληρότατη ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «διαχωρισμό που αποτελεί προσβολή για ολόκληρο τον κλάδο». Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι φαρμακοποιοί όχι μόνο βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά διαδραματίζουν και ρόλο-κλειδί στο πλάνο των εμβολιασμών, ενημερώνοντας τον κόσμο και βοηθώντας τους πολίτες στο κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό.

Ακολούθησε ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλόγου για τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΠΦΣ με το υπουργείο Υγείας στην οποία ο κ. Απόστολος Βαλτάς εξασφάλισε τη διαβεβαίωση ότι οι φαρμακοποιοί θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Και η σκυτάλη της αγωνίας πέρασε στους φυσικοθεραπευτές, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών να απειλεί με κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του Συλλόγου, για ένταξη και των ιδιωτών φυσικοθεραπευτών στις ομάδες του πληθυσμού που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Μένει να δούμε ποιος κλάδος υγειονομικών θα ακολουθήσει στην ιδιότυπη αυτή σκυταλοδρομία για το αυτονόητο δικαίωμα των υγειονομικών στον εμβολιασμό…

Χρίσλα Γεωργακοπούλου: Ο βιασμός ΔΕΝ παραγράφεται
Μένιος Σακελλαρόπουλος: Ο Γιακουμάκης που… μούντζωσε τους ειδικούς!
Μάθημα ζωής από ένα αμούστακο…
Υγειονομικοί πόσων ταχυτήτων;
Ένας σαλεμένος ψυχάκιας που πρέπει να ξεδοντιαστεί
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα