Αθήνα

27 oC

αίθριος καιρός

"Υπηρεσιακή" και "ετοιμοπόλεμη" η νέα κυβέρνηση

"Υπηρεσιακή" και "ετοιμοπόλεμη" η νέα κυβέρνηση

Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν προχώρησε σε καμία διεύρυνση με πρόσωπα άλλων χώρων πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστά τη νέα κυβέρνηση, "Υπηρεσιακή".

xatziΓράφει η Αλίκη Χατζή

Η μόνη "εξωκομματική" επιλογή είναι αυτή του Δημήτρη Παπαδημητρίου, φίλου και συνεργάτη του Βαρουφάκη και υπέρμαχου της εξόδου της χώρας από το ευρώ την περίοδο των τραγικών για την χώρα διαπραγματεύσεων του ΄15.

Ο πρωθυπουργός ενίσχυσε τις δυνάμεις των ΑΝΕΛ, διατήρησε τους Κοτζιά και Τόσκα στα Υπουργεία τους και στελέχωσε το νέο κυβερνητικό σχήμα με κομματικούς του φίλους και εκφραστές Αριστερίστικων απόψεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντονής, Φάμελος, Βερναδάκης, αλλά και Σκουρλέτης, Φλαμπουράρης που παρέμειναν, ήταν όλοι τους στην ομάδα του Γιάννη Μπανιά, η οποία και τον ανέδειξε στην ηγεσία του ΣΥΝ το 2008. Σε αυτήν ανήκε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, αλλά και ο πατέρας του Ν. Παππά, Στέλιος.

Εκτός από Υπηρεσιακή λοιπόν, η νέα κυβέρνηση είναι και ετοιμοπόλεμη για … οτιδήποτε προκύψει στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους Εταίρους μας.

Send this to a friend