• Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
  • 23:36

Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Και μούσκεμα τα έκανε και ρέστα ζητάει

Το μεταναστευτικό δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο του παρόντος, είναι και του μέλλοντος. Και σαν διαρκές πρόβλημα για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρές πολιτικές.

Το μεταναστευτικό δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο του παρόντος, είναι και του μέλλοντος. Και σαν διαρκές πρόβλημα για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρές πολιτικές.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Ορισμένοι, στην αριστερά, θεωρούν πως μπορούμε να γίνουμε κάτι σαν τη Βρετανία και τη Γαλλία, που δέχονται μεταναστευτικά ρεύματα χρόνια τώρα- αυτές οι χώρες όμως δέχονται απο τις πρώην αποικίες τους- ή σαν τη Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες που ζητούν φθηνά εργατικά χέρια και έχουν τη δυνατότητα παροχής υψηλών επιδομάτων στους οικονομικούς μετανάστες. Αλλά τώρα και αυτές οι χώρες κλείνουν τη στρόφιγγα, κάτω απο την αντίδραση που δημιουργείται στις κοινωνίες τους.

Κάποιοι όπως ο κ. Τσίπρας θεωρούν σωτηρία για τη χώρα, τους παράνομους μετανάστες. Πιστεύουν πως θα λύσουν το δημογραφικό μας πρόβλημα. Ο πρώην πρωθυπουργός προτίμησε να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, κατά την ομιλία του λίγο πριν τις ευρωεκλογές στη Βουλή, αντί να δόσει κίνητρα για αύξηση των γεννήσεων.

Στην Ελλάδα το μεταναστευτικό διογκώθηκε το 2015 μαζί με το προσφυγικό και την ... έπνιξε. Η πολιτική των «ανοικτών συνόρων» του ΣΥΡΙΖΑ , έφερε στη χώρα εκατομμύρια μετανάστες, που θεώρησαν την Ελλάδα ως μια ευρωπαϊκή βάση για τον τελικό προορισμό τους, στις πλούσιες βόρειες χώρες και κυρίως η Γερμανία.
Τότε ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ξαφνιασμένος από τον όγκο του μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος.
Δημιούργησε τα περίφημα Hotspots στα νησιά, που μετατράπηκαν σε αποθήκες ψυχών και έλαβαν, όπως αυτό της Μόρια, τον τίτλο του χειρότερου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στον κόσμο- χειρότερου κι από της Κένυας- σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας που το επισκέφτηκε.
Έπαιξε πολιτικά με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες , επιδιώκοντας, την ψήφο όσων είναι νόμιμοι εδώ - κάτι που φάνηκε και στο αποτέλεσμα των εκλογών -ενώ την ίδια στιγμή τους στοίβαζε σε άθλια καταλύματα ντροπής και αδυνατούσε να απορροφήσει κονδύλια απ τα ευρωπαικά προγράμματα για το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με καταγεγραμμένες τις μεγάλες εθνικές ευθύνες του στο μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα, παραμένει εκτός χρόνου και τόπου. Μας λέει, το κόμμα του κ Τσίπρα, οτι «η επίλυση του προσφυγικού είναι ο τερματισμός των πολέμων, η ενίσχυση των χωρών προέλευσης μέσα από μια ισότιμη συνεργασία με τις χώρες της ΕΕ, η πραγματική καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, η πίεση στην Ευρώπη με κάθε τρόπο - και όχι με ευχολόγια και δηλώσεις - για δίκαιη κατανομή των προσφύγων.»

Και έως τότε ρε μεγάλε τι θα κάνουμε;
Θα πρέπει να αφήσουμε τα θαλάσσια σύνορα μας αφύλακτα (εντάξει δεν γνώριζες ότι υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα), να έρχονται κατά χιλιάδες καθημερινά, να πνίγονται από τους δουλέμπορους στο Αιγαίο , να εκβιάζεται η χώρα από την Τουρκία , να έχουμε αποθήκες δυστυχισμένων ανθρώπων στα νησιά σαν κι αυτές που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να τους εκμεταλλεύονται περίεργες ΜΚΟ και να κερδοσκοπούν «ημέτεροι» επιχειρηματίες ;

Έως ότου λοιπόν ....τερματιστούν οι πόλεμοι, αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή και μειωθούν τα μεταναστευτικά ρεύματα , ο ΣΥΡΙΖΑ, υποδεικνύει πως θα πρέπει, να ακολουθούμε πολιτική ένταξης, χορήγησης άδειας παραμονής και στο βάθος υπηκοότητας, σε όποιον εισέρχεται παράνομα στη χώρα;
Η αριστερά δεν πονοκεφαλιάζει με αυτά τα προβλήματα. Είναι απλά τα διλήμματα. Ή τερματίζονται οι πόλεμοι ή τους υποδεχόμαστε εδώ, τους εντάσσουμε και αυξάνουμε τον πληθυσμό της χώρας .
Διαλέξτε και πάρτε .....

Send this to a friend