Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κακόγουστο … φακέλωμα

Τα υλικά για μια υπέροχη συνταγή άγριας πολιτικής σύγκρουσης είναι συνήθως τα ίδια. Άντε να αλλάξει η δόση από το μπούκοβο και να βγουν σούπερ καυτερά τα σχόλια.

Τα υλικά για μια υπέροχη συνταγή άγριας πολιτικής σύγκρουσης είναι συνήθως τα ίδια. Άντε να αλλάξει η δόση από το μπούκοβο και να βγουν σούπερ καυτερά τα σχόλια.

ΓΡΑΦΕΙ Η Φώφη Γιωτάκη

Καλού-κακού, οι σεφ της πόλωσης ξεκινούν στην αρχή με μπόλικη δόση ήρεμης δύναμης και πολιτικής ευθύνης. Αλλιώς δεν οικοδομείται σωστά το ηγετικό προφίλ. Στη συνέχεια -για να μην χαθεί το ενδιαφέρον- πιάνουν την κουτάλα με σταθερό χέρι και αρχίζουν το ανακάτεμα του παρελθόντος. Αλλιώς, πως θα χρεώσει ο ένας στον άλλο το καμένο τσουκάλι της περασμένης 20ετίας;  Α, το καλό μαγείρεμα θέλει μουσική υπόκρουση. Τα ντεσιμπέλ πρέπει να ανεβαίνουν όσο κλιμακώνεται η ένταση.

Στη διαδρομή  ο σεφ γυρίζει πίσω στον πάγκο και προμηθεύεται κι άλλα καλούδια. Μπαχαρικά με άρωμα Ινδίας ή από το μαγικό Μαρόκο. Αλλά επειδή η συνταγή της γιαγιάς είναι ασυναγώνιστη, χρειάζεται οπωσδήποτε ρίγανη από το Καρπενήσι ή θρούμπι από την Κρήτη. Αν ο σεφ έχει διακριθεί στα μαγαζιά του κέντρου, όλο και κάποια βόλτα θα είχε κάνει  από τα  ντελικατέσεν της περιοχής για τις πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις. Κι ούτε καθεξής…

Βρε αν η σύγκρουση και η πόλωση χτυπήσει κόκκινο, τότε δεν μπορεί ο σεφ που σέβεται την πορεία του να μην ανάψει κάρβουνα για ψητά στη σχάρα. Και εκεί σταματούν τα εκλεπτυσμένα και ντελικάτα εδέσματα. Οι κοκορομαχίες δε, δεν απαγορεύονται, επιβάλλονται με τις ευλογίες του κοινού. Ναι, αλλά κάπου μπαίνουν όρια. Ουδείς αφελής, ουδείς ανυποψίαστος. Η συνταγή πρέπει να είναι κάπως καλόγουστη. Όχι όπως αυτή η κακόγουστη, που παρουσιάστηκε σήμερα στη βουλή με έναν πολιτικό αρχηγό να καταθέτει στα πρακτικά μια λίστα προσώπων- με τις φωτογραφίες τους μάλιστα- που ήταν κάποτε σε κάποιο κόμμα και τώρα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ… Μήπως παράπεσε το μπούκοβο;

Send this to a friend