Αθήνα

27 oC

σποραδικές νεφώσεις

Καλύτερα στο γήπεδο, παρά πίσω από τα σύρματα!

Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον υπερψηφίζουν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, το αθλητικό νομοσχέδιο που είχε παρουσιάσει ο Γιώργος Βασιλειάδης έγινε πλέον νόμος του Κράτους.

Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον υπερψηφίζουν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, το αθλητικό νομοσχέδιο που είχε παρουσιάσει ο Γιώργος Βασιλειάδης έγινε πλέον νόμος του Κράτους.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Μάλιστα ο Υφυπουργός Αθλητισμού έδωσε στην δημοσιότητα και τα δέκα βασικά σημεία του νέου νόμου, τα οποία με μια πρώτη ματιά χρίζουν ανάλυσης. Μεταξύ των δέκα σημείων, ένα στο οποίο αξίζει να σταθούμε και ίσως άμεσα δούμε την εφαρμογή του στον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία γενικότερα είναι αυτό που αναφέρει:

«Ενισχύεται η κοινωνική ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων μέσω του αθλητισμού επιτρέποντας τη συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών, με νόμιμη διαμονή στη χώρα, στα πανελλήνια διασυλλογικά πρωταθλήματα και αγώνες Κυπέλλου».

Ήδη πριν προλάβει να καθαρογραφεί καλά-καλά ο νόμος και να περάσει από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεων, ο μπασκετικός Άρης είναι η ομάδα που δείχνει πρώτη τα αντανακλαστικά της με την περίπτωση του Κρις Ουάμπα. Του 17χρονου από το Κονγκό, που αφού πέρασε από πολλές κακουχίες και ταλαιπωρίες βρέθηκε σε hot spot του Λαγκαδά κάνοντας όνειρα για καλύτερες μέρες.

Το μπασκετικό ταλέντο έγινε αντιληπτό και αφού είχε την τύχη με το μέρος του τους τελευταίους μήνες προπονείται με τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης, που πλέον θέλουν να εκμεταλλευτούν τον νέο νόμο και να τον κάνουν παίκτη της ομάδας τους. Σε όλη την Ελλάδα περιπτώσεις σαν του Ουάμπα ίσως υπάρχουν πολλές! Άνθρωποι... χτυπημένοι από την μέρα, που αναγκάστηκαν βίαια, ακόμη και σε τρυφερή ηλικία να εγκαταλείψουν πατρίδα, στέγη και οικογένεια για να σωθούν. Άνθρωποι που όμως παράλληλα έχουν ταλέντο σε κάποιο σπορ και θα ήθελαν να πάρουν μια ευκαιρία ώστε μέσω του αθλητισμού να βρουν την καλύτερη ζωή που ονειρεύονται.

Παράλληλα είναι μια καλή ευκαιρία για την ίδια την κοινωνία να εντάξει ομαλά στον ιστό της ανθρώπους που δεν επέλεξαν προφανώς να... γυρίσουν τόσο ξαφνικά τον διακόπτη της ζωής τους αλλά αναγκάστηκαν. Σίγουρα η παρουσία τους σε μια ομάδα, σε ένα αθλητικό κέντρο, σε ένα σύνολο αθλητών, είναι καλύτερη από το να βρίσκονται πίσω από τα συρματοπλέγματα ενός hot spot!

Send this to a friend