Αθήνα

27 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ώρα… γενεθλίων και «διορθωτικών κινήσεων» για την κυβέρνηση- Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη

STIGMA

Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη

Θυμάστε όλοι ασφαλώς το σύνθημα της πρώτης εποχής ΣΥΡΙΖΑ «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Δείτε επίσης

«Μύλος» με την υπόθεση Ριχάρδου: Εξελίσσεται σε νομικό θρίλερ, ενώ αποκτά και πολιτική διάσταση με πυρά Μαξίμου κατά ΝΔ
My Style Rocks: Η ατάκα Κουδουνάρη στη Σπυροπούλου για το Survivor: «Συγγνώμη, έτρωγες στο Survivor; Μήπως έτρωγες κρυφά;»

Ε αυτό το σύνθημα με τους τόσους πλειστηριασμούς άλλαξε και έχει μετατραπεί σε «Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη» γιατί μόνο για αύριο έχουν προγραμματιστεί πάνω από 700 πλειστηριασμοί ενώ δυσοίωνα είναι τα νέα σε ότι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας με το νόμο Κατσέλη να βρίσκεται στο κύκνειο άσμα του.

[inline_article order=”1″]

Οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί μέχρι τον Ιούνιο του 2019, υπολογίζονται κοντά στις 25 χιλιάδες και καταλαβαίνεται τι έχει να γίνει. Κλαυθμός και οδυρμός από οφειλέτες που βρίσκονται σε αδυναμία να καταβάλουν τις οφειλές και να ξεχρεώσουν τα χρέη τους στις τράπεζες από τα δάνειά τους.

Επομένως το σύνθημα με την μη προστασία της πρώτης κατοικίας που σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που υπάρχει από τις τράπεζες είναι  να μειωθεί το όριο κάτω από τις 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ αντίθετα  σήμερα ο ν. Κατσέλη -Σταθάκη καλύπτει τα ακίνητα αξίας από 180 χιλιάδες για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και ως 280 χιλιάδες για τις πολύτεκνες οικογένειες, το σύνθημα αυτό γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε και από «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» μετουσιώνεται σε «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη» με την έννοια δηλαδή ότι πολύ δύσκολα οι οφειλέτες κάτοχοι κόκκινων δανείων θα κρατήσουν στα χέρια τους τα ακίνητά τους.

Σημασία έχει και το πώς και το πότε
Αντιφάσεις
Ο Καμμένος κι οι αντιφάσεις του Τσίπρα
Η μαργαρίτα του ανασχηματισμού
Απλά πράγματα
Ο Σάμπυ Μιωνής, η Μαργαρίτα Παπανδρέου και τα 550 εκατ. της λίστας Λαγκάρντ