Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κάνουμε τεράστια υπομονή χωρίς να περιμένουμε τίποτα

Κάνουμε τεράστια υπομονή χωρίς να περιμένουμε τίποτα

Το δεύτερο καλοκαίρι που η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιχείρησε να δει που πάει και που βρίσκεται , το καλοκαίρι του 2016, ένας εκ των πρωτοκλασάτων υπουργών έλεγε: «Δεν πέφτουμε διότι μόνο εμείς μπορούμε να περάσουμε χωρίς αντιδράσεις τα μέτρα που περνάμε. Κανείς άλλος πλην του κ. Τσίπρα».

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Αυτό έλεγε περιχαρής στο καφενείο της βουλής περιμένοντας την κυβέρνηση να ψηφίσει ένα ακόμη πακέτο μέτρων.

Πόσο δίκιο είχε ο συγκεκριμένος υπουργός που το έλεγε αυτό; Ήξερε προφανώς ότι οι αντιδράσεις του κόσμου έχουν καμφθεί για πολύ συγκεκριμένους λόγους αλλά και γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν πάει να περάσει τόσα επώδυνα μέτρα όσο ψήφισε ο κ. Τσίπρας δεν θα προλάβαινε , θα έπεφτε η κυβέρνησή του, πάλι για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Επομένως, ο ένας λόγος που υφίσταται ακόμη, είναι ότι μόνο ο σημερινός πρωθυπουργός ψηφίζει και περνάει από τη βουλή τόσο επώδυνα μέτρα, σαν να μην τρέχει τίποτα, χωρίς να κουνιέται φύλλο και ο δεύτερος λόγος ότι μόνο οι σημερινοί βουλευτές της πλειοψηφίας δεν μιλάνε και ψηφίζουν τα πάντα. Όσο για τους πολίτες που καρτερικά υπομένουν τα πάντα, δεν αντιδρούν σαν να έφαγαν λωτό και να μην θυμούνται τίποτα, είναι γιατί πλέον τα έχουν δει όλα.

Αφ´ ενός φοβούνται διότι όσοι εργάζονται σκέφτονται μην χάσουν την δουλειά τους και άρα κάνουν υπομονή χωρίς να κοιτάνε δεξιά ή αριστερά και αφ ετέρου η απογοήτευση τους είναι τόσο μεγάλη από τις χαμένες προσδοκίες που τους καλλιέργησαν τα δύο προηγούμενα χρόνια με μύθους, που πλέον δεν ασχολούνται. Έχουν πάψει να ελπίζουν και λαός που δεν ελπίζει έχει χάσει την αυτοπεποίθηση του, το όραμά την προοπτική του.

Εν τέλει τι τελικά γίνεται σήμερα, πως τα ερμηνεύετε όλα αυτά; Κανείς δεν μιλά παρά μόνο παραμιλά μόνος και καχύποπτα.  Έτσι σκεφτόμαστε και κινούμαστε χωρίς αισιοδοξία δίχως θετική σκέψη έξω από τα όρια πολλές φορές.

Send this to a friend