Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

The Voice: Άφωνοι οι κριτές από γόνο εφοπλιστικής οικογένειας που εντυπωσίασε στα Blind Auditions (vid)

STIGMA

karşılama

«Hoşgeldiniz Bay Erdoğan» δηλαδή «καλώς ήρθατε κύριε Ερντογάν» και μάλιστα, μας βρήκατε απροετοίμαστους

«Hoşgeldiniz Bay Erdoğan» δηλαδή στα ελληνικά «καλώς ήρθατε κύριε Ερντογάν» και μάλιστα μας βρήκατε και απροετοίμαστους.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Ήρθατε στην Αθήνα, και πουλήσατε νταηλίκι νομίζοντας ότι εμείς θα χορέψουμε karşılama. Εμ δε σιγά, επειδή δηλαδή έγιναν αυτά που έγιναν σε διπλωματικό επίπεδο εσείς πιστέψατε ότι αυτά είναι και τα αισθήματα των απλών πολιτών; όχι βέβαια.

Ότι σπέρνεις θερίζεις λέει μια ελληνική παροιμία γιατί όσο προβάλλετε τις τουρκικές διεκδικήσεις και αξιώσεις τόσο δεν θα υπάρχει προσέγγιση και φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς. Όσο εσείς δυναμιτίζετε το κλίμα γιατί έχετε εσωτερικά προβλήματα τόσο θα υψώνονται τοίχοι ανάμεσα στις δύο χώρες και όσο δεν πιστεύετε στα ανθρώπινα δικαιώματα έστω και αν διαφημίζετε ότι έχετε καταργήσει τη θανατική ποινή, τόσο δεν θα μπορούν οι δύο λαοί να έρθουν πιο κοντά αν και οι απλοί πολίτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου έπρεπε να ήταν καλύτερα σχεδιασμένη έτσι ώστε η χώρα να το «εκμεταλλευτεί» πολιτικά και επικοινωνιακά. Την μάχη αυτή την κέρδισε ο γείτονάς μας, όσο και αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.Τον αφήσαμε και αλώνισε από την παραμονή της επίσκεψης στην Αθήνα μέχρι και τις συναντήσεις του με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο ίδιος κλιμάκωσε την επίθεσή των αξιώσεων του με αποκορύφωμα φυσικά την επίσκεψή του στην Θράκη.

Η επιτομή της επίσκεψή του στην Ελλάδα οι συναντήσεις του στη Θράκη. Αν και αρχικά δεν ήθελε η κυβέρνηση να παραστεί ο Ερντογαν εκεί, τελικά του έκαναν την χάρη και πρέπει ο ίδιος να την ανταποδώσει όχι με κραυγές και ασυνήθιστες φράσεις όπως μας συνήθισε αλλά με ευγένεια και τιμή προς την Ελληνική Δημοκρατία.

Αν πραγματικά θέλει να δείξει πως τον ενδιαφέρει να μπει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Και αυτό περνά μέσα από την δική μας απόφαση αν το καλοσκεφτεί καλά.

Ανοιχτά σχολεία
Η (τηλεοπτική) επανάσταση που πνίγηκε…
Η ΑΕΚ τήρησε την υπόσχεση και τώρα πάει για την υπέρβαση!
Στον απόηχο της φετινής ΔΕΘ & του Thessaloniki helexpo forum- Το σχέδιο της Νέας Αλλαγής η προοδευτική διέξοδος για τη χώρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα ΜΜΕ, ο σκύλος και η ουρά του
Ο ρεαλισμός και η αντιπολίτευση