• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 06:15

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Καθαρή ή «μούφα» η έξοδος από το μνημόνιο;

Για τα καλά έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το κατά πόσο θα είναι καθαρή ή όχι η έξοδος από το μνημόνιο μετά από σχεδόν 8 χρόνια.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Από τώρα οι δανειστές άρχισαν να λένε οι μισοί  ότι δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα, και το μνημόνιο θα τερματιστεί, και οι άλλοι μισοί ότι η έξοδος θα συνοδευτεί με μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα.

Σημασία πάντως έχει όταν ακούμε και τις δύο πλευρές, τι θα κάνουμε εμείς ως πολίτες γιατί από λόγια έχουμε χορτάσει και το ξέρετε.

Η κυβέρνηση διατείνεται και κάνει προσπάθεια για να πείσει ότι τον Αύγουστο και μετά η Ελλάδα θα είναι εκτός επιτροπείας. Χωρίς οικονομικούς περιορισμούς.  Η αντιπολίτευση στο σύνολό της υποστηρίζει ότι η έξοδος δεν είναι καθαρή, είναι μούφα έξοδος αφού θα περιέχει και νέα μνημόνιο αυτή τη φορά όμως χωρίς χρήματα.

Το πώς θα το αποδεχθούμε εμείς ως πολίτες όλο αυτό θα φανεί και θα φανεί στην τσέπη μας.  Η κυβέρνηση λέει ότι θα δώσει και αυξήσεις , μακάρι. Η αντιπολίτευση αναφέρει ότι θα πρόκειται για αυξήσεις που θα φτάνουν τα δέκα λεπτά την ημέρα δηλαδή 3 ευρώ το μήνα!  Όσο δηλαδή 6 ολόκληρα κουλούρια Θεσσαλονίκης.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση θα λέει  ότι μας έβγαλε από την επιτήρηση και η αντιπολίτευση ότι δεν υπάρχει έξοδος και πως η εποπτεία συνεχίζεται.

Τι σημαίνει αυτό όλο; Πως δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τη μοίρα μας δυστυχώς.

Send this to a friend